SD-rapport: Sverige har drabbats av invandrad "våldtäktsepidemi"

Publicerad 3 april 2017 kl 09.52
Av Mattias Albinsson

Politik. Sverige­demokraterna har släppt en "våldtäkts­rapport" som samman­ställer data från 32 olika forsknings­rapporter som på något sätt berör våldtäkter begångna av invandrare.

Dela artikeln

Partiet har använt sig av Stockholms universitets kriminologiska institutions samman­fattande Rapport 2011:1, riksdags­bibliotekets expertsök­tjänster, samt riksdagens utrednings­tjänst Rut för att hitta alla de 32 rapporterna, publicerade från 1990 fram till förra året, som man ansett vara relevanta.

I tretton av rapporterna tas invandrares över­representation i våldtäkter upp, skriver partiet i sin 27 sidor långa samman­fattning.

"I samtliga av dessa rapporter redovisas att personer med utländsk bakgrund mycket oftare begår våldtäkter än svenskar. Inte sällan nämns också just våldtäkts­brott som en typ av brottslighet som är särskilt utmärkande för personer med utländsk bakgrund", står att läsa i SD-rapporten.

Av de rapporter som SD hänvisar till framgår att invandrare utmärkte sig i våldtäkts­statistiken redan under början av 80-talet. Per-Olof Wikström, professor i kriminologi vid University of Cambridge i Storbritannien, slog så tidigt som 1990 fast att hälften av alla dem som var skäligen misstänkta för våldtäkt i Stockholm 1982 var utländska medborgare.

I en annan rapport, från 2014, konstateras att mer än två tredjedelar av de misstänkta våldtäkts­männen åren 2008 och 2009 var utländska medborgare och att deras typiska offer var "en yngre kvinna av svensk nationalitet".

Om man istället för medborgarskap även räknar med svenska medborgare med utländsk bakgrund ökar andelen kraftigt. 2006 publicerade Ann-Christine Hjelm, doktor i juridik, en rapport som visar att 85 procent av dem som 2002 dömdes av Svea hovrätt till minst två års fängelse för våldtäkt hade utländsk härkomst.

Araber, afrikaner och afghaner pekas i SD-rapporten ut som några av de mer problem­atiska invandrar­grupperna. Enligt en känd studie som Brotts­förebyggande rådet släppte 1996 är araber från Nordafrika 23 gånger mer benägna att begå våldtäkter än svenskar.

SD är i sin rapport starkt kritiska till journalister, politiker och debattörer som försöker bortförklara invandrarnas kraftiga över­representation när det gäller våldtäkter med olika socio­ekonomiska faktorer. Man varnar för att försöka sopa "den reella våldtäkts­epidemin under mattan".

"I dag tar dock knappt någon dessa bort­förklaringar på allvar längre, eftersom att kopplingen mellan utom­europeiska invandrar­grupper och sexual­brott blivit smärt­samt uppenbar för alla i vårt samhälle", heter det i SD-rapporten.

SD har tidigare publicerat liknande samman­ställningar som berör invandrares över­representation när det gäller våldtäkter.


Nyheter från förstasidan

Alla invandringskritiska tidningar blir av med mediestödet

Nya Tider, Bulletin, Insikt24 med flera. Går miste om bidragen med nya mediestödet, som presenteras idag.0 

Ekonominyheter

Prognos: Bostadsbyggandet på fortsatt låga nivåer

Tecken på en liten vändning.. "Men vi är långt ifrån de nivåer som behövs."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0