Regeringskris i Sverige
Mattias Karlsson (SD).

SD sträcker ut en hand till Löfven

Publicerad 27 november 2014 kl 11.56

Inrikes. Det är än så länge oklart om Sverigedemokraterna kommer att fälla regeringens budget eller inte. Men i ett öppet brev som publiceras i Aftonbladet sträcker partiets gruppledare Mattias Karlsson ut en hand till statsminister Stefan Löfven.

Gilla artikeln på Facebook

Karlsson listar tio politikområden där SD vill få inflytande och antyder att partiet kan tänka sig att låta bli att fälla regeringens budget ifall så sker.

"En signal i rätt riktning från dig, Stefan Löfven, skulle göra det mycket enklare för oss när vi ska fatta detta beslut", står det i det öppna brevet.

Den första punkten gäller invandringspolitiken. Enligt Mattias Karlsson kan SD nöja sig med att migrationsöverenskommelsen med Miljöpartiet rivs och invandringen minskar till nivåerna under Göran Perssons regeringstid.

"Jämfört med i dag skulle det motsvara en minskning av asyl- och anhöriginvandringen med omkring 50 procent. Baserat på siffrorna i din egen budgetproposition skulle en halvering av asyl- och anhöriginvandringen resultera i en besparing på minst 78 miljarder kronor", skriver Karlsson.

De pengar som därigenom frigörs vill SD använda för att finansiera ytterligare nio reformer. Det gäller bland annat ökat bistånd, höjda försvarsanslag och "rätt till heltid" för offentliganställda.

"Jag är övertygad om att samtliga ovan listade förslag skulle vara bra för Sverige och för de allra mest nödställda människorna i världen. Vi är beredda att ansvar och att kompromissa", skriver Mattias Karlsson i det öppna brevet till Löfven.


Åtalet mot AFA

Ekonominyheter

Machetegäng rånar mäklare på Rolexklockor

Nya fallet efter visning i Västerås.. Tidigare blev en mäklare av med en klocka värd 100.000.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Opportunisten blev ofrivilligt intressant. På ett sätt klädde Lars Vilks av den svenska makten.0 

Eftermälet i historieböckerna: "Rasist". Paul Gottfried om de kloka männen som vänstern vill att vi ska glömma.0 Plus

Vetenskap

Luktsinnet är vårt snabbaste varningssystem. Människor reagerar blixtsnabbt och instinktivt på negativa lukter.0 

Här flyr forskningschefen på Pfizer frågan om celler från aborterade foster i vaccinet. Läkemedelsjätten försökte mörka det obehagliga.0 Plus

Kultur

Rolling Stones slutar spela "Brown Sugar". Klassiska hitlåten stoppas efter PK-kritiken.0