Transvestiterna "Lady Busty" och "Miss Shameless" läser sagor för barnen.

SD vill stoppa sagostunder med transvestiter

Publicerad 4 november 2022 kl 14.50

Inrikes. Sverigedemokraterna i Kalmar stoppa en planerad sagostund, ”Drag story hour”, som ska hållas för småbarn på Kalmar stadsbiblioteket.

Dela artikeln

Sagostunden går ut på att barn mellan 2-7 år gamla ska lyssna på transvestiter som läser sagor för dem.

– Jag anser barn ska få vara barn, att prata om sexuella läggningar med två-åringar ser jag som direkt motbjudande. Det är vår moraliska skyldighet att det stoppas. Vi anser att två-åringar ska ha skyddad rätt att leka och vara barn, säger Jonathan Sager (SD) till SVT Nyheter Småland.

Jonathan Sager nämner en bok som transvestiterna läser upp och som heter ”Leo, pojken med snippan”.

– En sådan bok förvirrar alla små pojkar med ”jaha, är jag ingen pojke”. Det är inte rimligt att föra anspelningar om sexuella läggningar för två-åringar. De ska inte behöva tänka på vilken sexuell läggning eller identitet de har, det ska de få göra i den takt som de utvecklas, säger Jonathan Sager.

Maia Dahlberg (S), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden i Kalmar kommun, säger dock att det inte finns någon chans att arrangemanget kommer att stoppas. Kritiken handlar om "okunskap", säger hon till SVT:

– Det bygger på fördomar och att man inte bryr sig om att utmana de här fördomarna. Det handlar också om att man inte förstår vad normkritik är och hur viktigt det är. Alla stora förändringar vi gjort i samhället har byggt på normkritik egentligen.


Så dog soldaterna för "flickskolor" i Afghanistan. Svenska medier sålde in kriget – med hundratusentals döda – som ett feministprojekt.0 Plus

Coronavaccin

Läkare och makthavare hängdes 1948. Här är okända dokumentet som klassar tvångs­vaccinering som brott mot mänskligheten – än idag.0 Plus

Portabel "skyddskupol" skyddar styrkorna på marken. Samtidigt storsatsar Sverige på föråldrade amerikanska Patriot-system.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Lämnar SD efter Expressens bluffdrev

Tog skämt ur sitt sammanhang. Nu lovar Alexander Edbom att stämma vänstertidningen.0 

Ekonominyheter

Klart: Personer födda 1957 kompenseras

Så mycket får du – om du är född rätt år.. Årskullen har missgynnats av skattelagstiftningen och höjda åldersgränser.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.