Foto: Pressbild

Sean Banans långfilmsdebut sög

Publicerad 15 februari 2012 kl 17.36

Politik.Sina Samadi, mer känd som Sean Banan, gör en rejäl flopp med sin långfilmsdebut Seanfrika. Kritikerkåren är näst intill eniga om att den 26-årige invandrarkomikern kan ha skapat en av de sämsta filmer som någonsin har gjorts i Sverige.

Gilla artikeln på Facebook

Så här skrev Aftonbladet, under rubriken Ett gigantiskt bottennapp och till betyget ett minus:

”Filmen är ett ytterst dåligt skämt, om man tänker sig att folk ska betala en hundralapp för att se smörjan”. Tidningens recensent Jan-Olov Andersson noterar dock att elvaåriga dottern verkar gilla filmen, och där verkar målgruppen finnas.

”Själv vill jag nog hävda att det kan vara en av de allra sämsta svenska filmer som någonsin har gjorts", skriver han i Aftonbladet.

På svenska filmsajten Moviezine ger recensenten Jake Bolin filmen en en etta, men tillägger att det hade blivit minus om inte ettan nu hade varit sajtens lägsta betyg. "Tragiskt för samtliga inblandade”, sammanfattar sajten sin recension.

Inte heller TT är särdeles imponerade av Seanafrika. Recensenten konstaterar att varken regissör, producenter eller klippare kan ha brytt sig om att "göra sitt jobb" utan bara sagt åt den idag 26-årige invandrarkomikern att "dra ner brallan och visa sin håriga rumpa" igen och igen. Filmen är därmed ett stycke "otajt lyteskomik", sammanfattar nyhetsbyrån.

Bonnierägda Expressen däremot är starkt positiv till filmen och ger Seanafrika tre getingar. Sean Banan jämförs med den brittisk-judiske stjärnkomikern Sacha Baron Cohen och hans två karaktärer Ali G och Borat, som tidigare hyllats i Expressen. "Potent komik", avslutar recensenten Ronnit Hasson.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Trumps handelspolitik kommer till Europa, skriver Dan Ahlmark. Den politiska globalismen kan bli nästa område som omdanas.0 

Mer från Politik

SD-topp tonar ned demografins betydelse

Inte så viktigt Sverige befolkas av svenskar, enligt Mattias Karlsson.. I het ordstrid om huruvida vårt lands invånare ska bestå av svenskar eller av indier, araber och andra folkslag från tredje världen.0 Plus

30 år sedan "Luciabeslutet" stoppade asylinvandringen

Så gick det till när sossarna fick nog.. Carl Bildt öppnade sedan portarna igen – bland det första han gjorde.0 Plus

Somaliska S-politikerns rasistbluff avslöjad – erkänner: "Jag ljög"

Påstod sig ha blivit utsatt för "rasism" i taxi.. Rövarhistorien fick flera tusen "gilla" av politiskt korrekta på Twitter.0 Plus

Vetenskap

Kultur

LO rensar ut manlig arbetarkonst. Stor del av konstsamlingen slumpas bort och skänks till Myrorna.0 

Judisk grupp stoppar Roger Waters. Pink Floyd-stjärnan anklagas för att vara antisemit.0