De lokala myndigheterna har fram tills nu tillåtit extremisterna att ockupera ett stort område i centrala Seattle – inklusive en polisstation.

Seattles polis upplöser vänsterextrem zon

Publicerad 1 juli 2020 kl 19.15

Utrikes. Under onsdagen började polisen i Seattle till slut att lösa upp den "autonoma zon" som vänsterextremister upprättat i flera centrala kvarter. Det rapporterar Reuters.

Gilla artikeln på Facebook

Den ockuperade vänsterextrema zonen, som kallas för "Chop", har under de veckor den existerat präglats av våldtäkter, rån, skjutningar och flera mord.

Samtidigt har ockupanterna hyllats av Seattles vänsterorienterade borgmästare Jenny Durkan, som använde sig av uttrycket "kärlekens sommar" för att beskriva Chop. Polisen, som drevs ut ur området av extremisterna och tvingades utrymma den lokala polisstationen, har dock varit mindre entusiastiska.

På onsdagen började Seattlepolisen till slut att utrymma området, rapporterar Reuters. Detta efter att Durkan ändrat sig och förklarat ockupationen en olaglig sammankomst.

– Chop har blivit laglöst och brutalt. Fyra skjutningar – varav två dödliga – rån, övergrepp, våld och otaliga egendomsbrott har inträffat i detta flerkvartersområde, säger polischefen Carmen Best i ett uttalande.

Ett stort antal poliser har samlats kring området under dagen medan lokala myndigheter river ner extremisternas tält. Ockupanterna har ännu inte försökt sig på att på allvar göra motstånd, enligt Reuters.


Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0