Korankravallerna

Sex års fängelse för korankravaller i Malmö

Publicerad 8 juli 2022 kl 14.24

Inrikes. Fyra muslimer döms nu till fängelse för grovt sabotage mot blåljusverksamhet under korankravallerna i Malmö tidigare i år. Det kortaste fängelsestraffet blev två år medan den som fick hårdast påföljd döms till hela sex års fängelse.

Dela artikeln

Örebro tingsrätt dömer fyra män som aktivt deltog i attackerna mot poliser på plats, vilket rätten tycker innebar direkt livsfara för poliserna.

Någon annan påföljd än fängelse kan inte komma ifråga, enligt domen.

Den man som får hårdast straff är en arab född 1994 som tidigare förekommer under ett långt antal avsnitt i belastningsregistret. Mannen döms nu till sex års fängelse.

Ytterligare tre muslimer döms till fängelsestraff på mellan två och 4,5 år. Två av de dömda utvisas på livstid medan övriga två får stanna i Sverige.

Åklagaren hade yrkat på utvisning av en 21-årig arab från Syrien men han ansågs ha alltför stark anknytning till Sverige för att utvisas. Anknytningen bestod inte av arbete eller något annat hederligt, utan enbart av släktband till andra araber som också flyttat till Sverige. Han klarar sig därför utan utvisning till arabvärlden.


Beskrivs som "unikt" av försvaret. Se videon från dramatiska övningen på Östersjön.0 Plus

Estoniakatastrofen

"Inte sant, dumheter." Svenska tidningen stämplas som fake news-källa.0 Plus

Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.