Korankravallerna

Sex misstänkta efter korankravaller i Malmö

Publicerad 30 maj 2022 kl 14.25

Inrikes. Sex personer hämtades under måndagen in av polisen i Malmö för förhör. De delgavs också misstanke om våldsamt upplopp i samband med korankravallerna i påsk.

Dela artikeln

De misstänkta brotten begicks i samband med Rasmus Paludans sammankomst vid Skånegården i Bunkeflostrand den 16 april samt i samband med oroligheter på Rosengård den 17 april.

– Direkt efter händelserna runt påsk satte vi igång en särskild utredningsorganisation som jobbat hårt med att bland annat gå igenom en stor mängd filmer från platserna där våldsamma upplopp startade. De personer som nu delgivits misstanke har identifierats med hjälp av det filmmaterialet, säger Mattias Sigfridsson, biträdande polisområdeschef i Malmö, på polisens hemsida.

Under oroligheterna ett par dagar runt påsk upprättade polisen i Malmö ett stort antal anmälningar rörande bland annat våldsamt upplopp, grov allmänfarlig ödeläggelse, blåljussabotage, mordbrand och mordförsök.

– Utredningsarbetet fortsätter nu med oförminskad kraft. Fler personer kommer att identifieras och fler personer kommer att hämtas in och delges misstanke framöver, säger Mattias Sigfridsson.


Beskrivs som "unikt" av försvaret. Se videon från dramatiska övningen på Östersjön.0 Plus

Estoniakatastrofen

"Inte sant, dumheter." Svenska tidningen stämplas som fake news-källa.0 Plus

Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.