Daniel Sachs fick pengar av George Soros för att bekämpa "främlingsfientlighet och nationalism" inför det svenska riksdagsvalet.

Soros högra hand får skattefinansierad topptjänst av Löfven

Publicerad 5 december 2019 kl 21.03

Inrikes. Daniel Sachs, global styrelseledamot i George Soros stiftelse Open Society, har av statsminister Stefan Löfven (S) utnämnts till ny ledamot av Nationella innovationsrådet.

Gilla artikeln på Facebook

© Boberger

Robert Weil – bankir, mångmiljardär och Expo-finansiär – är också känd för sin kamp mot svenska invandringskritiker.

Finansmannen Daniel Sachs är känd som vd för den kontro­versielle finansmannen Robert Weils investment­bolag Proventus, som också äger bland annat Judiska teatern.

Men 49-åringen har också länge ägnat sig åt att bekämpa kritik mot tredje världen-invandringen till Sverige.

I augusti 2016 kunde Fria Tider utifrån läckta uppgifter rapportera att Sachs, tillsammans med vän­ster­extrema Expo, tilldelats bidrag av George Soros kultur­marx­istiska stiftelse Open Society för att påverka valet i Sverige. Daniel Sachs projekt gick uttryckligen ut på att "mobilisera väljare" till att bekämpa "främlingsfientlighet och nationalism" inför riksdagsvalet.

Nyligen utnämndes Daniel Sachs till ledamot i Open Societys globala styrelse, där han sitter tillsammans med George Soros själv och dennes son Alexander Soros.

Nu har den 49-årige vänsterprofilen fått ännu en topptjänst – som ledamot av Nationella innovationsrådet, som leds av statsminister Stefan Löfven (S).

– Jag ser det som en stor utmaning att vi har en sådan polarisering och segregation i samhället, säger Daniel Sachs i ett klipp som regeringen på torsdagen publicerade på sin hemsida.

Sachs förklarar vidare att svenskarna i framtiden måste bli "radikala" i hur de "ställer om" samhället. Han konstaterar dock att Sverige som "relativt öppet och jämställt" land har goda förutsättningar för detta.

– Vi behöver uppfinna en ny nordisk modell eller en ny svensk modell utifrån de samhällsutmaningar vi har, säger Daniel Sachs.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Liberale toppolitikern på 60-talet förutspådde Sveriges framtid. "De invandringsfientliga" ska "dö" eller "lära sig se den nya verkligheten i ögonen."0 Plus

Vetenskap

Karolinska: Munskydd hindrar coronasmitta. Professorn: "Bör vara en nyckelkomponent för att minska spridningen"0 

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0