Daniel Sachs fick pengar av George Soros för att bekämpa "främlingsfientlighet och nationalism" inför det svenska riksdagsvalet.

Soros högra hand får skattefinansierad topptjänst av Löfven

Publicerad 5 december 2019 kl 21.03

Inrikes. Daniel Sachs, global styrelseledamot i George Soros stiftelse Open Society, har av statsminister Stefan Löfven (S) utnämnts till ny ledamot av Nationella innovationsrådet.

Gilla artikeln på Facebook

© Boberger

Robert Weil – bankir, mångmiljardär och Expo-finansiär – är också känd för sin kamp mot svenska invandringskritiker.

Finansmannen Daniel Sachs är känd som vd för den kontro­versielle finansmannen Robert Weils investment­bolag Proventus, som också äger bland annat Judiska teatern.

Men 49-åringen har också länge ägnat sig åt att bekämpa kritik mot tredje världen-invandringen till Sverige.

I augusti 2016 kunde Fria Tider utifrån läckta uppgifter rapportera att Sachs, tillsammans med vän­ster­extrema Expo, tilldelats bidrag av George Soros kultur­marx­istiska stiftelse Open Society för att påverka valet i Sverige. Daniel Sachs projekt gick uttryckligen ut på att "mobilisera väljare" till att bekämpa "främlingsfientlighet och nationalism" inför riksdagsvalet.

Nyligen utnämndes Daniel Sachs till ledamot i Open Societys globala styrelse, där han sitter tillsammans med George Soros själv och dennes son Alexander Soros.

Nu har den 49-årige vänsterprofilen fått ännu en topptjänst – som ledamot av Nationella innovationsrådet, som leds av statsminister Stefan Löfven (S).

– Jag ser det som en stor utmaning att vi har en sådan polarisering och segregation i samhället, säger Daniel Sachs i ett klipp som regeringen på torsdagen publicerade på sin hemsida.

Sachs förklarar vidare att svenskarna i framtiden måste bli "radikala" i hur de "ställer om" samhället. Han konstaterar dock att Sverige som "relativt öppet och jämställt" land har goda förutsättningar för detta.

– Vi behöver uppfinna en ny nordisk modell eller en ny svensk modell utifrån de samhällsutmaningar vi har, säger Daniel Sachs.


Bekräftades vara äkta – nu tätnar mysteriet. Besättningen berättar om filmerna från närkontakten som militären först försökte mörka.0 Plus

Liberale toppolitikern på 60-talet förutspådde Sveriges framtid. "De invandringsfientliga" ska "dö" eller "lära sig se den nya verkligheten i ögonen."0 Plus

Nyheter från förstasidan

SD:s skoningslösa attack mot EU: "Ni förstör hela Europa"

Charlie Weimers röt ifrån mot EU-parlamentets hyckleri. "Var är er empati för de som faller offer för Europas huvudlösa massinvandring?"0 

Ekonominyheter

USA förbjuder banker diskriminera politiskt

"Folkvalda, inte banker, ska bestämma vad som är lagligt".. Nu skärper federala bankmyndigheten OCC rätten till bankkonto för amerikanska individer och företag.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Vetenskap

Förbluffande upptäckten: Mytomspunna rymdsignalen skapades 1.800 ljusår bort. Platsen för den största rymdgåtan lokaliserad.0 Plus

Så drabbas DIN ekonomi av satsningen på vindkraft. Svenska forskare sågar "energiomställning" från kärnkraft.0 Plus

Kultur

Phil Spector död i corona. Demonproducenten och mördaren har avlidit.0 

Breaking Bad-stjärnan kritisk till "cancel culture". Samhället har blivit hårdare och mindre tolerant, enligt Bryant Cranston.0