Harri Rosqvist (t.v) är på väg att uteslutas ur Transportarbetareförbundet, som företräds av bland andra Markus Pettersson (t.h).

Ställde upp som revisor åt SD – kastas ut ur facket

Publicerad 24 april 2015 kl 13.49

Politik. 51-årige Harri Rosqvist i skånska Åstorp är på väg att kastas ut ur fackförbundet Transport, efter att ha ställt upp som lekmannarevisor åt Sverigedemokraterna.
– Vi jobbar ju opolitiskt, säger han till Fria Tider.

Gilla artikeln på Facebook

Rosqvist har varit medlem i Svenska transportarbetareförbundet större delen av sitt liv och har under de åren både ställt upp som skyddsombud och engagerat sig som facklig företrädare för förbundet.

– Jag har varit medlem i facket sedan dag ett när jag började jobba. Jag är 51 nu och började jobba när jag var 18, så det är 33 år nu, säger han till Fria Tider.

– Ingen på min arbetsplats kan säga att jag är rasist eller att jag särbehandlar någon annan. Jag är ju medlem i facket för att jag tycker att det ska vara lika lön för lika arbete, vare sig du är kvinna eller man och hudfärg spelar ingen roll, fortsätter han.

Men nu är Rosqvists medlemskap i facket på väg att sägas upp efter att förbundet fått reda på att han ställt upp som lekmannarevisor för Åstorps kommuns näst största politiska parti – Sverigedemokraterna.

– Jag är bara lekmannarevisor, när man är lekmannarevisor får man inte sitta med i någon annan nämnd eller så, säger Rosqvist till Fria Tider och tillägger:

– Vi som sitter i revisionen vi är fem stycken, plus en auktoriserad revisor. Vi jobbar ju opolitiskt vi fem, två socialdemokrater, en moderat, en folkpartist och jag då som sverigedemokrat.

Trots att Roqvist inte fattar några politiska beslut, utan endast sitter med i en kommunal grupp av opolitiska lekmannarevisorer, vill förbundsledningen att han utesluts ur facket. När Fria Tider ringer upp Transports förbundssekreterare Markus Pettersson kommenterar han beslutet såhär:

– Om du vill ha bakgrundsinformation till beslutet, det finns inget beslut när det gäller den här personen i och för sig, så finns det på vår hemsida.

Men Harri Rosqvist tar inga politiska beslut, hans enda uppgift är att vara en lekmannarevisor i kommunen. Är det rimligt att man blir utesluten enbart för att man ställt upp som lekmannarevisor?
– Som jag sade till dig så står all information om de här frågorna på vår hemsida. Dessutom är jag nog inte intresserad av att uttala mig, det var Fria Tider du ringde ifrån va?


Familjen som flydde Sverige

Sverige tvångsplacerade henne hos arabisk bidragsfamilj. Då "kidnappade" pappan sina egna döttrar och flydde landet – nu talar hon ut i utländsk media.0 Plus

Befolkningsbytet

Nytt rekord i utvandring. Siffror visar: Så flyr vi när tredje världen flyttar in.0 Plus

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.