EU-valet 2019

Steve Bannon om EU-valet: En nationalistisk revolution

Publicerad 24 maj 2019 kl 18.02

Utrikes. Det kommer ske en nationalistisk "jordbävning" i EU-valet i Europa på söndag. Det säger Donald Trumps tidigare chefsstrateg Steve Bannon till Fox Business.

Gilla artikeln på Facebook

Steve Bannon hjälpte Donald Trump att nå presidentskapet i USA. Nu är han i Europa för att hjälpa fram de nationalistiska partierna här.

I en ny intervju med Fox Business hyllar han Trumps hårda tag mot Kina.

Enligt Bannon håller Trump på att föra tillbaka produktionen från Kina till Västvärlden, vilket är ekonomiskt avgörande för framtiden.

Han jämför också den politiska utvecklingen i Europa med den som gjorde Trump till president. Och enligt honom var Brexit i sin tur upptakten till Donalds Trumps seger.

– Det som händer nu är ett momentum för dessa populistiska nationalistiska suveränitetspartier, säger Bannon i Fox direkt från Paris.

Steve Bannon påpekar att Marine Le Pen har gjort en fantastisk återhämtning och just nu är i dött lopp i EU-valet med Emmanuel Macron. I Italien leder Matteo Salvini mer över 30 procent och i Storbritannien är Nigel Farages helt nystartade Brexitparti dubbelt så stort som både Labour och Tories tillsammans, påpekar han.

– Det som sker i Europa är en riktig revolution och det handlar om precis samma sak som i USA. Arbetarklassen är trött på Bryssel och "Davos-partiet", som jag kallar det, alltså den finansiella maktelit som bestämmer allt och som låtit invandringen förstöra för arbetarklassen. Folket slår tillbaka. Så på söndag kommer vi få se en riktig politisk jordbävning i Europa, precis som när Trump vann, säger han.


Nyheter från förstasidan

Ahmeds bestialiska skogsvåldtäkt mot 9-åring var mordförsök

"En lycklig slump att barnet inte avled." Hovrätten skärper straffet efter brutal våldtäkt mot skolflicka utanför Norrköping.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Vetenskap

Svensk studie: Vissa får för få antikroppar för att upptäckas. Alla undersökta coronapatienter hade antikroppar.0 

Forskare har lyckats studera extremt sällsynt grundämnde. Endast 70 mg astat finns i jordskorpan.0 

Kultur

Odenstaty invigdes i Staffanstorps kommun. Statyn är tre meter hög och sex ton tung.0 

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0