EU-valet 2019

Steve Bannon om EU-valet: En nationalistisk revolution

Publicerad 24 maj 2019 kl 18.02

Utrikes. Det kommer ske en nationalistisk "jordbävning" i EU-valet i Europa på söndag. Det säger Donald Trumps tidigare chefsstrateg Steve Bannon till Fox Business.

Gilla artikeln på Facebook

Steve Bannon hjälpte Donald Trump att nå presidentskapet i USA. Nu är han i Europa för att hjälpa fram de nationalistiska partierna här.

I en ny intervju med Fox Business hyllar han Trumps hårda tag mot Kina.

Enligt Bannon håller Trump på att föra tillbaka produktionen från Kina till Västvärlden, vilket är ekonomiskt avgörande för framtiden.

Han jämför också den politiska utvecklingen i Europa med den som gjorde Trump till president. Och enligt honom var Brexit i sin tur upptakten till Donalds Trumps seger.

– Det som händer nu är ett momentum för dessa populistiska nationalistiska suveränitetspartier, säger Bannon i Fox direkt från Paris.

Steve Bannon påpekar att Marine Le Pen har gjort en fantastisk återhämtning och just nu är i dött lopp i EU-valet med Emmanuel Macron. I Italien leder Matteo Salvini mer över 30 procent och i Storbritannien är Nigel Farages helt nystartade Brexitparti dubbelt så stort som både Labour och Tories tillsammans, påpekar han.

– Det som sker i Europa är en riktig revolution och det handlar om precis samma sak som i USA. Arbetarklassen är trött på Bryssel och "Davos-partiet", som jag kallar det, alltså den finansiella maktelit som bestämmer allt och som låtit invandringen förstöra för arbetarklassen. Folket slår tillbaka. Så på söndag kommer vi få se en riktig politisk jordbävning i Europa, precis som när Trump vann, säger han.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Traditionella jobb försvinner för unga

Vanligaste jobben: Rasta hund, städa, transportera saker.. Framtidens jobb är att sköta sköta tråkiga uppgifter åt babyboomers och andra äldre generationer.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "Ultras" tar strid mot liberala värden.0 Plus

Mer från Utrikes

Illegal bosättning döpt efter Trump

"Trumphöjderna" invigdes idag.. USA-presidenten beskrevs som en "stor vän av Israel".0 

Peterson lanserar censurfri plattform

Kommer inte bannlysa användare efter åsikter.. "När du kommit till vår plattform tar vi inte ner dig förrän en amerikansk domstol tvingar oss."0 

Sidor

Vetenskap

Husses stress smittar av sig på hunden. Stressnivåerna hos hundar och deras ägare följer varandra.0 

Familj får 100.000 kronor efter unikt myntfynd på tomten. Skånska familjen fann över 20 mynt som är 300 år gamla.0 Plus

Kultur

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0 

Lars Vilks skulptur brann upp. "Helt nedbrunnen."0