EU-valet 2019

Steve Bannon om EU-valet: En nationalistisk revolution

Publicerad 24 maj 2019 kl 18.02

Utrikes. Det kommer ske en nationalistisk "jordbävning" i EU-valet i Europa på söndag. Det säger Donald Trumps tidigare chefsstrateg Steve Bannon till Fox Business.

Gilla artikeln på Facebook

Steve Bannon hjälpte Donald Trump att nå presidentskapet i USA. Nu är han i Europa för att hjälpa fram de nationalistiska partierna här.

I en ny intervju med Fox Business hyllar han Trumps hårda tag mot Kina.

Enligt Bannon håller Trump på att föra tillbaka produktionen från Kina till Västvärlden, vilket är ekonomiskt avgörande för framtiden.

Han jämför också den politiska utvecklingen i Europa med den som gjorde Trump till president. Och enligt honom var Brexit i sin tur upptakten till Donalds Trumps seger.

– Det som händer nu är ett momentum för dessa populistiska nationalistiska suveränitetspartier, säger Bannon i Fox direkt från Paris.

Steve Bannon påpekar att Marine Le Pen har gjort en fantastisk återhämtning och just nu är i dött lopp i EU-valet med Emmanuel Macron. I Italien leder Matteo Salvini mer över 30 procent och i Storbritannien är Nigel Farages helt nystartade Brexitparti dubbelt så stort som både Labour och Tories tillsammans, påpekar han.

– Det som sker i Europa är en riktig revolution och det handlar om precis samma sak som i USA. Arbetarklassen är trött på Bryssel och "Davos-partiet", som jag kallar det, alltså den finansiella maktelit som bestämmer allt och som låtit invandringen förstöra för arbetarklassen. Folket slår tillbaka. Så på söndag kommer vi få se en riktig politisk jordbävning i Europa, precis som när Trump vann, säger han.


Brottsvåg på badhusen

"Jag befann mig i en sexuell nödsituation." Roade sig med att dyka från hopptornet efter våldsamma övergreppet, medan pojken fick föras till sjukhus.0 Plus

Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Vetenskap

Psykiatrivarningen: Viruset kan utlösa psykos. Coronalarm från Akademiska sjukhuset.0 

Han blir yngst hittills i rymden. Slår rysk kosmonaut med sju år.0 

Kultur

Kurt Westergaard död. Danske Muhammedtecknaren avliden.0