I vänsterns lyckorike

Storebror till 19-åringen som mördades i vänsterutopin: "Det här är så dumt"

Publicerad 23 juni 2020 kl 09.39

Utrikes. Den unge man som i helgen mördades i den autonoma zonen i Seattle, Washington var den 19-årige afroamerikanen Horace Lorenzo Anderson Jr. Det skriver Seattle Times.

Gilla artikeln på Facebook

Identiteten på det unga offret för våldet i den autonoma polisfria zon som skapats av vänsterextremister i staden har de senaste dagarna cirkulerat i sociala medier. Nu har emellertid namnet officiellt bekräftats av Lorenzos närstående.

Hans engelsklärare på en "alternativ skola" för elever som kommer från svåra uppväxtförhållanden berättar att Lorenzo skulle ha tagit studenten i år.

– Jag sade till honom hur stolt jag var över att han fortsatte kämpa, att han inte gav upp, berättar läraren.

Men i helgen släcktes den unge tonåringens liv när ett bråk uppstod inne i vänsterns polisfria lyckorike.

I en livestream på Facebook inifrån Chop, eller Chaz som området också kallas, berättar Lorenzos storebror George om natten då hans lillebror sköts ihjäl.

– Min lillebror sköts ihjäl här vid hörnet, säger han och pekar mot ett gatuhörn där folk tänt ljus och lagt blommor.

– Vi sörjer verkligen, fortsätter han.

George berättar att vänsterextremisterna tog Lorenzos kropp till ett bord i ett tält på andra sidan gatan där han förblödde. Själv tog han då för givet att Lorenzo förts till sjukhus.

Men ambulanspersonalen stod och väntade utanför Chop och kunde aldrig komma fram till de skottskadade eftersom polisen inte lyckades säkra området. En annan skottskadad man kördes samtidigt till sjukhus i en personbil.

– Jag hörde inget om min lillebror. Jag visste inte vart de hade tagit min bror förrän runt nio på morgonen när jag såg att bordet var täckt av blod, berättar George.

George är väldigt kritisk till hela idén med den autonoma zonen "Chop". Han är rädd för att våldet i stadsdelen kommer eskalera och mynna ut i "utrensningar" där folk godtyckligt mördas. Han anser också att några få tält som erbjuder rudimentär sjukvård och förnödenheter till de boende inte håller i längden.

– Vi kan lika gärna stänga den här skiten. Vi har ingen läkarvård. Vad sysslar vi med? frågar han sig retoriskt.

– Det är meningslöst. Alla skulle kunna dö, och ingen kan göra något åt det. Det här är så dumt.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0