I vänsterns lyckorike

Video: Ambulansen tvingas vänta medan skjuten tonåring dör i vänsterns Seattle

Publicerad 21 juni 2020 kl 14.59

Utrikes. I videoklipp som sprids i sociala medier syns hur ambulans och vårdpersonal tvingas vänta med att åka in i "Chop", den del av Seattle som tagits över av vänsteranarkister. Under tiden dör en ung man av sina skottskador. Nu riktas vänsterextremisternas hat mot vårdpersonalen för att de inte kunde komma fram med hjälpen i tid.

Gilla artikeln på Facebook

Det var omkring tjugo över två natten till lördagen, lokal tid, som den autonoma stadsdelen "Chop" i Seattle skakades av ett skottdrama. Två män sköts ned efter att ett bråk brutit ut.

Dödlig skjutning i extremvänsterns "autonoma zon"

Chop står för "Capitol Hill Organized Protest" eller "Capitol Hill Occupied Protest" och är ett antal kvarter i Seattle som tagits över av vänsteranarkister knutna till Black lives matter-rörelsen. Bakgrunden är de antivita våldsyttringar som kommit att prägla USA senaste veckorna och anarkisterna har förklarat polisen oönskad i stadsdelen. Efter att stadens liberala politiska ledning berövat polisen befogenheter att använda våld mot våldsverkarna har polisen tvingats lämna kvarteren, som har omkring 30.000 invånare, i anarkisternas händer.

I Chop har det, ironiskt kan tyckas, skapats löst organiserade väpnade vaktstyrkor som ska hålla ordning i stadsdelen och stoppa poliser, journalister och andra oönskade från att ta sig in. Och när det natten till lördagen uppstod ett bråk i stadsdelen bröt skottlossning ut som vissa skyller på de beväpnade vakterna.

I videoklipp som sprids i sociala medier syns bråket som påstås ha föranlett skottlossningen. Dessutom har polisen i Seattle publicerat bilder från övervakningskameror där skottlossningen hörs samt kroppskameror som visar att poliserna stoppades av extremister när de gick in i stadsdelen för att hjälpa de skjutna.

I en annan video syns hur ambulanspersonalen väntar utanför "Chop" på klartecken från polisen om att det är säkert för dem att åka in i stadsdelen. En afroamerikansk man filmar ambulansen och vårdpersonalen och är upprörd för att de avvaktar med att hjälpa de skjutna.

– Jag vill bekräfta att vi inte har klartecken att åka in? frågar en man som sitter i en akutbil i sin kommunikationsradio.

Utanför bilen gormar den afroamerikanske mannen upprört och försöker överrösta radiokommunikationen.

– Ni har klartecken! Vi ger er klartecken! Vi kommer se till att ni har klartecken! skriker han och tycker att ambulanspersonalen ska förlita sig på vänsterextremisternas beskydd.

Ambulansen hann aldrig fram till de två skottskadade inne i Chop. Istället kördes de till sjukhus i två personbilar. Den ene av dem, en 19-årig man, avled av sina skador. Den andra är livshotande skadad.

Nu är det flera i den antivita våldsrörelsen som tycker att det är ambulanspersonalens fel att en unge mannen dog eftersom de inte vågade åka in i den laglösa stadsdelen innan polisen säkrat området.

Polisen i Seattle skriver på sin hemsida att den eller de som sköt de båda männen flydde från platsen efter skottlossningen och att man inte har lyckats gripa någon för mordet.


Tusentals protesterade på Facebook. Men utpekade mannen får jobba kvar inom staten – trots bildbevis.0 Plus

Afghanerna våldtog flickor. Ett av offren försökte ta sitt liv efter övergreppen – men våldtäktsmännen får milda straff.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Få gravida svenskor tar vaccin – läkare ska tvingas mörka

Majoritet gravida svenskor väntar med sprutan. Nu ska Läkemedelsverket och FHM läxa upp kvinnliga läkare som besvarat frågan om huruvida de själva skulle tagit sprutan under en graviditet.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Opportunisten blev ofrivilligt intressant. På ett sätt klädde Lars Vilks av den svenska makten.0