I vänsterns lyckorike

Dödlig skjutning i extremvänsterns "autonoma zon"

Publicerad 21 juni 2020 kl 09.22

Utrikes. En person har dödats och minst en skadats allvarligt efter en skjutning i den "autonoma zon" som vänsterextremister ockuperar i centrala Seattle, rapporterar Fox News. En våldsam mobb försökte stoppade polisen från att gå in och hämta en skadad.

Gilla artikeln på Facebook

Det var tidigare i juni som antivita vänsterextremister i Seattle i nordvästra USA tog över och spärrade av en hel stadsdel, som de nu kallar för en "snutfri zon" med egna lagar.

Upploppsmakarna har barrikaderat området och skapat en egen väpnad styrka.

Under lördagsmorgonen lokal tid larmades polisen om en skottlossning inne i området, som vänsterextremisterna har namngett Chop (Capitol Hill Organized Protest).

Enligt polisen dog ett av offren, en 19-årig man, av sina skador. En annan man i okänd ålder vårdas på sjukhus med livshotande skador.

När poliser försökte ta sig in i den ockuperade zonen möttes de av en "våldsam folkmassa" som försökte hindra dem från att komma in, uppger Seattlepolisen i ett uttalande enligt Fox News. Det rör sig om Chops "beväpnade folk", skriver journalisten Andy Ngo på Twitter. Filmer från händelsen visar även hur vänsterextremister bildar en mänsklig mur framför poliserna.

Att upploppsmakare har kunnat ta över och skapat anarki i sex kvarter mitt i en storstad i USA utan att myndigheterna agerat har förbluffat omvärlden och sätter fokus på hur vänsterextremister och afroamerikanska plundrare och vandaler i USA behandlas med silkesvantar av polisen.

Borgmästaren Jenny Durkan har istället hyllat ockupanterna i Chop, medan president Donald Trump beskrivit dem som "inhemska terrorister" och hotat att använda den federala statsmakten för att ta tag i problemet om de lokala myndigheterna inte gör det.


Forskarna om plötsliga ombytet. Omvälvande händelse runt 1000 f.Kr. förklarar religiösa tabut.0 Plus

Ny studie om mirakeldieten. Överviktiga medelålders kvinnor fick äta obegränsat – rasade i vikt.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Google vill hjälpa dig göra rasmedvetna val

Företag rasinventeras.. Företag med svarta ägare får särskild märkning.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Karolinska: Munskydd hindrar coronasmitta. Professorn: "Bör vara en nyckelkomponent för att minska spridningen"0 

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0