I vänsterns lyckorike

Dödlig skjutning i extremvänsterns "autonoma zon"

Publicerad 21 juni 2020 kl 09.22

Utrikes. En person har dödats och minst en skadats allvarligt efter en skjutning i den "autonoma zon" som vänsterextremister ockuperar i centrala Seattle, rapporterar Fox News. En våldsam mobb försökte stoppade polisen från att gå in och hämta en skadad.

Gilla artikeln på Facebook

Det var tidigare i juni som antivita vänsterextremister i Seattle i nordvästra USA tog över och spärrade av en hel stadsdel, som de nu kallar för en "snutfri zon" med egna lagar.

Upploppsmakarna har barrikaderat området och skapat en egen väpnad styrka.

Under lördagsmorgonen lokal tid larmades polisen om en skottlossning inne i området, som vänsterextremisterna har namngett Chop (Capitol Hill Organized Protest).

Enligt polisen dog ett av offren, en 19-årig man, av sina skador. En annan man i okänd ålder vårdas på sjukhus med livshotande skador.

När poliser försökte ta sig in i den ockuperade zonen möttes de av en "våldsam folkmassa" som försökte hindra dem från att komma in, uppger Seattlepolisen i ett uttalande enligt Fox News. Det rör sig om Chops "beväpnade folk", skriver journalisten Andy Ngo på Twitter. Filmer från händelsen visar även hur vänsterextremister bildar en mänsklig mur framför poliserna.

Att upploppsmakare har kunnat ta över och skapat anarki i sex kvarter mitt i en storstad i USA utan att myndigheterna agerat har förbluffat omvärlden och sätter fokus på hur vänsterextremister och afroamerikanska plundrare och vandaler i USA behandlas med silkesvantar av polisen.

Borgmästaren Jenny Durkan har istället hyllat ockupanterna i Chop, medan president Donald Trump beskrivit dem som "inhemska terrorister" och hotat att använda den federala statsmakten för att ta tag i problemet om de lokala myndigheterna inte gör det.


Great Reset

"Great Reset", "Build Back Better"... Globala eliten påstås förbereda radikal dystopisk "ny världsordning" med Trump röjd ur vägen.0 Plus

Kastade molotovcocktails mot lokalen. Video: Men antirasisterna råkade fångas av övervakningskameran.0 Plus

Kräktes två liter "svart vätska" innan sin död. SMS:ade sin mamma: "Din pojke är i fara, om nånting händer med mig, undersök."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Rena magin? Bostadspriserna fortsätter stiga – på bred front

Svenska boprisfesten tycks trotsa ekonomins lagar.. "När man inte tror att priserna kan stiga mer så gör de det ändå."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Mer från Utrikes

Flyganfall i östra Syrien. "Vi vet att vi träffade det mål vi var ute efter".0 

Högre böter än väntat för censurerande nätjättar i Polen

Jätteböter för nätjättar.. Handlar om att bekämpa politisk korrekthet, enligt premiärminister Mateusz Morawiecki.0 

Vetenskap

Nya studien: Så dog dinosaurierna. Forskare förklarar apokalyptiska händelsen i detalj.0 Plus

Kultur

Tempus-härvan: 7 av 10 prenumeranter fanns inte. Tvättade bidragspengar i moderbolaget.0 

"Timbuktu" ska översätta Gormans dikt till svenska. Efter PK-spektaklet i Nederländerna.0