Strandhälls ilska mot S: "Står väldigt långt bak" när jag krigar i sociala medier

Publicerad 4 maj 2024 kl 10.45

Inrikes. Tidigare socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) riktar hård kritik mot att Socialdemokraterna inte ger henne det eldunderstöd i sociala medier som hon menar att hon behöver.
– De som ställt en längst fram står väldigt långt bak när det blir hett, säger hon till Göteborgs-Posten.

Dela artikeln

© FT BILD

Partisekreterare Tobias Baudin (S).

Det är i en längre intervju med GP som Strandhäll ger sin syn på Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna och sitt eget twittrande genom åren.

Anledningen till att hon brinner så starkt för att ta striden mot SD på Twitter är, enligt henne själv, hur nazistiskt partiet är.

– Det är mycket målmedvetna vit maktmänniskor som sitter i ledningen för det här partiet. Jimmie Åkesson gick med i partiet när de fortfarande hade en nazist som partiledare, säger hon till GP.

När tidningen undrar hur uppbackningen har varit från hennes eget parti, när det gäller krigandet i sociala medier, svarar den tidigare ministern att hon är besviken på Socialdemokraterna.

– Det måste jag ändå säga att det har varit väldigt, väldigt dåligt och det tror jag inte att Socialdemokraterna är ensamma om. Samtidigt är det så att till exempel i valrörelser så har jag och ytterligare några kollegor internt varit utpekade av partiet att ta debatten på sociala medier. Fast jag kan känna att de som ställt en längst fram står väldigt långt bak när det blir hett, säger hon.

Hon säger också att hon inte ångrar någonting, förutom möjligen några "enskildheter", och att hon inte kunnat göra något annorlunda.

Socialdemokraternas partisekreterare Tobias Baudin har avböjt att kommentera Strandhälls kritik.


Nyheter från förstasidan

Alla invandringskritiska tidningar blir av med mediestödet

Nya Tider, Bulletin, Insikt24 med flera. Går miste om bidragen med nya mediestödet, som presenteras idag.0 

Ekonominyheter

Prognos: Bostadsbyggandet på fortsatt låga nivåer

Tecken på en liten vändning.. "Men vi är långt ifrån de nivåer som behövs."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.