" /> " /> " />

Studentförbund kör buss mellan sjukhus

Publicerad 19 juni 2013 kl 13.28

Inrikes.Fria Moderata studentförbundet (FMS) kör med anledning av busstrejken idag gratisbuss mellan Karolinska sjukhuset och Södersjukhuset i Stockholm för att bland annat hjälpa äldre och gravida, skriver förbundet i ett pressmeddelande.

Gilla artikeln på Facebook

Busslinjen är döpt till Amalthealinjen, efter det fartyg med brittiska arbetsvilliga hamnarbetare som under en strejk 1908 utsattes för ett vänsterextremt bombdåd med flera skadade och en död som följd.

FMS säger att busstrejken som drabbar stora delar av landet är oansvarig från fackförbundet Kommunals sida.

– Vi vill genom detta hjälpa anställda inom sjukvården att komma till jobbet, men också uppmärksamma Kommunals orimliga krav och uppmana fler, både i allmänheten och fackets medlemmar, att bryta strejken, säger Victoria Nilsson, förbundsordförande för Fria Moderata Studentförbundet, enligt pressmeddelandet.

Bussarna kommer att utgå från Karolinska sjukhuset och likt busslinje 3 stanna vid hållplatserna Kronobergsgatan – Slussen – Skanstull – Södersjukhuset och körs av Studentförbundets medlemmar.

Kommunal är upprörda.

– De är förrädare, säger Kommunals förbundsordförande Annelie Nordström om FMS ideella arbete, till fackets egna tidning KA.

– Det är fullständigt respektlöst och oacceptabelt, säger avtalssekreterare Lenita Granlund till TT.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Anrika hotellet fick nya ägare – blev våldtäkts- och kidnappningsbas

Efter irakiska familjens köp av Skänninge stadshotell. Ägaren hyllades som lokalhjälte – åtalas nu för människorov, flickvåldtäkt, i lokalerna.0 

Ekonominyheter

Bostadspriserna "steg" igen

SBAB: Säsongseffekt.. Oklart om priserna stiger på riktigt.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Konstaterar att svenskarna "byts ut". "Vi genomgår ett experiment som aldrig gjorts tidigare i världshistorien."0 Plus

Mer från Inrikes

Vetenskap

Tre nya minimånar upptäckta i vårt solsystem. Hittades runt Neptunus och Uranus.0 

Cambridge-forskare: I princip noll svarta på toppositioner om meritokrati tillämpas. Vädjar till etablissemanget att acceptera den biologiska verkligheten.0 Plus

Kultur