Svensk kvinna, 26, och man, 30, döda i corona

Publicerad 30 mars 2020 kl 01.23

Inrikes. Över 100 personer har nu dött av coronaviruset i Sverige. I helgen avled en 30-årig man i Jönköping och en 26-årig kvinna på Södersjukhuset i Stockholm.

Gilla artikeln på Facebook

Uppgifterna om den 26-åriga kvinnan publiceras av Dagens Nyheter med hänvisning till egna källor. DN skriver att kvinnan enligt uppgift inte hade någon känd underliggande sjukdom, men att en riskfaktor ska ha funnits.

Region Stockholm uppger samtidigt att man tänker mörka hur många som dör i varje åldersgrupp, med hänvisning till "patientsekretessen".

– Vi bekräftar inte åldrarna på det sättet utan säger endast ”över eller under 70 år”, säger Erik Berglund, pressekreterare vid Region Stockholm, till Dagens Nyheter.

Det betyder att det kan finnas ett stort antal andra yngre bland de avlidna, och att medelåldern på de döda kommer att vara hemlig för allmänheten.

Den 26-åriga kvinnan är den hittills yngsta som dött av covid-19 i Sverige. En man i 30-årsåldern dog i region Jönköping under helgen, och han var då den första under 50 år att dö i covid-19 i Sverige.


Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Vetenskap

Läderbaggarna riskerar bli hemlösa. Brist på yngre träd i ekhagar skapar problem.0 

Forskare: Så blir du YNGRE med nya vetenskapliga metoden. Professorn: "Vi går bakåt i tiden"0 Plus

Kultur