Svensk kvinna, 26, och man, 30, döda i corona

Publicerad 30 mars 2020 kl 01.23

Inrikes. Över 100 personer har nu dött av coronaviruset i Sverige. I helgen avled en 30-årig man i Jönköping och en 26-årig kvinna på Södersjukhuset i Stockholm.

Gilla artikeln på Facebook

Uppgifterna om den 26-åriga kvinnan publiceras av Dagens Nyheter med hänvisning till egna källor. DN skriver att kvinnan enligt uppgift inte hade någon känd underliggande sjukdom, men att en riskfaktor ska ha funnits.

Region Stockholm uppger samtidigt att man tänker mörka hur många som dör i varje åldersgrupp, med hänvisning till "patientsekretessen".

– Vi bekräftar inte åldrarna på det sättet utan säger endast ”över eller under 70 år”, säger Erik Berglund, pressekreterare vid Region Stockholm, till Dagens Nyheter.

Det betyder att det kan finnas ett stort antal andra yngre bland de avlidna, och att medelåldern på de döda kommer att vara hemlig för allmänheten.

Den 26-åriga kvinnan är den hittills yngsta som dött av covid-19 i Sverige. En man i 30-årsåldern dog i region Jönköping under helgen, och han var då den första under 50 år att dö i covid-19 i Sverige.


Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Var tredje europeisk kvinna bär på supergen från neandertalare. De som bär på genen föder fler barn och får färre missfall.0 Plus

Forskare undersöker om snus skyddar mot corona. Fick förfrågan från franska kollegor.0 

Kultur

Bryan Adams pudlar efter anklagelser om rasism. Skyllde viruset på "förbannade fladdermusätande jävlar".0 

Är negerbollen dansk?. Populärt bakverk med kontroversiellt namn firas idag.0 Plus