Svenska skolresultat sjunker igen

Publicerad 30 april 2012 kl 10.36

Politik.Antalet niondeklassare som blir underkända på nationella provet i matematik har ökat stadigt sedan alliansregeringen tillträdde 2006.

Gilla artikeln på Facebook

Matematikkunskaperna bland niondeklassarna i Sverige har pekat utför sedan mitten av 1990-talet: Landet har tappat både jämfört med övriga OECD-länder och jämfört med tidigare årskullar.

Andelen nior som inte klarat provet har på fem år ökat från 12,4 till 2011 års resultat på 19,3 procent. Med andra ord har gruppen vuxit med över hälften, skriver SvD.se.

– De duktiga eleverna är nästan lika duktiga som de var tidigare, men det är de sämre eleverna som blir allt sämre. Nu är det en femtedel av våra unga som inte kan räkna efter nio år i grundskolan, säger Skolverkets undervisningsråd Per Kornhall till SvD.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Brottsvåg på badhusen

"Jag befann mig i en sexuell nödsituation." Roade sig med att dyka från hopptornet efter våldsamma övergreppet, medan pojken fick föras till sjukhus.0 Plus

Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Fick kebaben – båda gisslan släppta

Mördarna höll sitt löfte. Båda har gripits efter gisslandramat på Hällbyanstalten.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0