Svenska tidningar hotas av nedläggning

Publicerad 22 april 2020 kl 10.20

Media. Mediernas annonsintäkter rasar under coronakrisen. Det kan leda till att tidningar tvingas lägga ned, skriver SVT Nyheter.

Gilla artikeln på Facebook

– Det absolut värsta som skulle kunna hända är att dagstidningar kan läggas ned, säger Victoria Svanberg, ordförande för TU och delägare i NWT-koncernen, till SVT.

Trots att läsarna är fler under pandemin väntas ett intäktstapp på 30-50 procent i april för mediehusen på grund av minskade annonsintäkter, enligt branschorganisationen Tidningsutgivarna. Flera koncerner har tvingats permittera personal.

Det i sin tur har lett till att tidningarna väljer att lägga mer material bakom betalvägg. Bland annat har Aftonbladet kritiserats för att plussa artiklar som varnar för okända symptom och liknande.

– Det pågår en diskussion kring det, framför allt på sociala medier. Vi kan inte låta allt som handlar om coronan vara öppet, då får vi inga intäkter alls, säger Morgan Schmidt chefredaktör på Värmlands Folkblad, till SVT.


Stor guide: Bli helt ospårbar online. Uttryck dig fritt och riskfritt på nätet – vi lär dig använda enkla tekniken som inte ens NSA rår på.552 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Vetenskap

Läderbaggarna riskerar bli hemlösa. Brist på yngre träd i ekhagar skapar problem.0 

Forskare: Så blir du YNGRE med nya vetenskapliga metoden. Professorn: "Vi går bakåt i tiden"0 Plus

Kultur