Annika Jagander vill att Jimmie Åkesson emigrerar från Sverige.

Svensk toppdiplomat till Jimmie Åkesson: "Emigrera till Ungern"

Publicerad 20 september 2020 kl 20.34

Politik. Den svenska toppdiplomaten Annika Jagander, som tidigare bland annat varit Sveriges ambassadör i flera länder, vill att Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson lämnar landet. Det skriver hon på Twitter.

Gilla artikeln på Facebook

Jagander anklagar Åkesson för att ägna sig åt "demagogiskt dravel" i sociala medier sedan han skrivit om att "statstelevisionen fokuserar på trivialiteter samtidigt som landet står i lågor."

"Vadå 'landet står i lågor'?" undrar den 63-åriga kvinnliga toppdiplomaten och kommer sedan med en uppmaning till den folkvalde riksdagspolitikern om att lämna landet: "Jag tycker du ska emigrera till Ungern, som andra av dina partikamrater", twittrar hon.

Annika Jagander har vid flera tillfällen uttryckt sig starkt negativt om Sverigedemokraterna, trots att hon är diplomat och officiell representant för Sverige. Bland annat har hon anklagat SD för att "svartmåla" Sverige när de lyft fram gängkriminalitet och problem i invandrartäta förorter.

Jagander var Sveriges ambassadör i Botswana i Afrika åren 2004 till 2007, ambassadör i Tjeckien 2011 till 2016 och ambassadör i Lettland från 2017 fram till i somras. Hon har även haft posteringar i Kuba, USA och Spanien samt på Utrikesdepartementet.


Bok: Så klarar du livhanken i mångkultur. Mer magkänsla och mindre politisk korrekthet är experternas råd.0 Plus

Professor Paul Gottfried reder ut frågan som alla ställer sig. De ligger bakom västvärldens nya bisarra överideologi.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Politikersonen hade kunnat få fängelse. Men de här ovanliga åtgärderna från polis och åklagare ledde till att Erik Reinfeldt kom undan med strafföreläggande.0 Plus

Vetenskap

Svensk studie: Vissa får för få antikroppar för att upptäckas. Alla undersökta coronapatienter hade antikroppar.0 

Forskare har lyckats studera extremt sällsynt grundämnde. Endast 70 mg astat finns i jordskorpan.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0