Gräddfil till bostäderna
STOLT: "Vår verksamhet är bra", säger Annika Lomarker, som både är vd för Grums hyresbostäder och kommunchef i Grums. till SVT.
Faksimil: SVT

Svenskar slängs ut ur sina hem – för att bereda plats för invandrare

Publicerad 6 juni 2012 kl 00.23

Inrikes.Åke Wigren har bott i samma trappuppgång i 43 år. Nu kastas han och hans fru – tillsammans med de övriga svenskarna på adressen – ut från sina hem. Detta efter att Grums kommun beslutat att göra om hela trappuppgången till ett boende för unga illegala invandrare.

Gilla artikeln på Facebook

Åke Wigren och hans hustru är bara två av flera mångåriga svenska hyresgäster som nu kastas ut från sina lägenheter på Järpegatan i Grums. Det kommunala bostadsbolaget har meddelat att man ska göra om hela trappuppgången till ett boende för unga invandrare som tagit sig illegalt till Sverige, så kallade "ensamkommande flyktingbarn".

– Jag tycker de har skött det här så galet så jag har svårt att finna ord för hur galet det har skötts, säger en djupt upprörd Åke Wigren, som alltså slängs ut ur det hem där han bott i 43 år, till SVT.

Annika Lomarker, som är vd i Grums hyresbostäder och kommunchef i Grums, står dock fast vid sitt beslut.

– När det är sådana saker man behöver lägenheter till i kommunen så har man möjlighet att flytta hyresgäster, säger Lomarker till SVT.

På sin Facebook-sida "gillar" Annika Lomarker grupperna "Sverigedemokraterna i riksdagen - Nej tack.", "Vi gillar olika", och det kontroversiella och riskkapitalistägda välfärdsbolaget Carema, som gör stora vinster på att driva boenden för unga invandrarmän och på andra typer av välfärdstjänster, utan att betala skatt.

"Är du svensk? Flytta härifrån!"
Efter att många lokalbor upprörts över kommunens beslut att etniskt rensa bostadsområdet har någon satt upp skyltar som i bostadsbolagets namn uppmanar alla svenskar att flytta från området.

Benny Pedersén, föreståndare för HVB-hemmet på Strandgatan i Slottsbron, där flyktingbarnen bor nu, är missnöjd med att de utslängda svenskarna har reagerat med ilska.

– Jag kan förstå att de som bor i trapphuset har de känslor de har. Men för den sakens skull behöver det inte späs på med det rasistiska och mörka, säger han.


Nyheter från förstasidan

CDU största förloraren i valet: "Merkels fel"

Gjorde sämsta valet sedan krigsslutet. "Efter 16 år som förbundskansler har Angela Merkel etablerat CDU som ett riktigt trött regeringsparti".0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.