Sverige kniper plats på tung antisemitlista

Publicerad 23 december 2019 kl 15.02

Utrikes. Danmark och Sverige hamnar på plats nio på Simon Wiesenthal-centrets årliga "antisemit"-lista.

Gilla artikeln på Facebook

Den som toppar Simon Wiesenthal-centrets antisemitlista för 2019 är Labourpartiet i Storbritannien under partiledaren Jeremy Corbyn.

Corbyn har länge anklagats för antisemitism av brittiska och israeliska judar för sitt Palestina-vurm. Samtidigt har Al Jazeera avslöjat hur Israel systematiskt infiltrerat den brittiska politiken för att styra den samt hur antisemit-anklagelser mot brittiska politiker fabricerats.

På niondeplats på listan återfinns "Skandinavien" och dess så kallade "kristallnattshat", vilket närmare bestämt pekar ut händelser i Sverige och Danmark.

I Danmark ska det ha satts upp antisemitiska klistermärken samtidigt som judiska gravstenar vandaliserats i samband med kristallnatten.

”Samma klistermärken dök upp i Sverige, där Brottsförebyggande rådet i sin senaste granskning rapporterade rekordhöga 280 antisemitiska incidenter, en ökning med 53 procent. Medan judar utgör högst en femtedel av en procent av Sveriges befolkning, riktat sig mer än 4 procent av alla hatbrott mot judar", står det i motiveringen, som fortsätter:

"Svenska myndigheter tillät nynazister att samlas på Raoul Wallenberg-torget mittemot Stockholms största synagoga. Sverige misslyckas med att skydda sina judiska medborgare och institutioner och har misslyckats med att hålla antisemiter ansvariga för sina handlingar i såväl offentliga som privata sektorer, inklusive på det berömda sjukhuset Karolinska."

2016 hamnade Sveriges dåvarande utrikesminister Margot Wallström (S) på samma lista.


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Trumps handelspolitik kommer till Europa, skriver Dan Ahlmark. Den politiska globalismen kan bli nästa område som omdanas.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Studie: Afrikaner härstammar från okänd art. Bär på särskild "spök-dna" som saknas hos européer och asiater.0 Plus

Forskarlarmet: Svenska politiker struntar helt i gifterna i dricksvattnet. Vet inget om frågan, som inte alls finns på agendan.0 Plus

Kultur

LO rensar ut manlig arbetarkonst. Stor del av konstsamlingen slumpas bort och skänks till Myrorna.0 

Judisk grupp stoppar Roger Waters. Pink Floyd-stjärnan anklagas för att vara antisemit.0