Sverige kniper plats på tung antisemitlista

Publicerad 23 december 2019 kl 15.02

Utrikes. Danmark och Sverige hamnar på plats nio på Simon Wiesenthal-centrets årliga "antisemit"-lista.

Gilla artikeln på Facebook

Den som toppar Simon Wiesenthal-centrets antisemitlista för 2019 är Labourpartiet i Storbritannien under partiledaren Jeremy Corbyn.

Corbyn har länge anklagats för antisemitism av brittiska och israeliska judar för sitt Palestina-vurm. Samtidigt har Al Jazeera avslöjat hur Israel systematiskt infiltrerat den brittiska politiken för att styra den samt hur antisemit-anklagelser mot brittiska politiker fabricerats.

På niondeplats på listan återfinns "Skandinavien" och dess så kallade "kristallnattshat", vilket närmare bestämt pekar ut händelser i Sverige och Danmark.

I Danmark ska det ha satts upp antisemitiska klistermärken samtidigt som judiska gravstenar vandaliserats i samband med kristallnatten.

”Samma klistermärken dök upp i Sverige, där Brottsförebyggande rådet i sin senaste granskning rapporterade rekordhöga 280 antisemitiska incidenter, en ökning med 53 procent. Medan judar utgör högst en femtedel av en procent av Sveriges befolkning, riktat sig mer än 4 procent av alla hatbrott mot judar", står det i motiveringen, som fortsätter:

"Svenska myndigheter tillät nynazister att samlas på Raoul Wallenberg-torget mittemot Stockholms största synagoga. Sverige misslyckas med att skydda sina judiska medborgare och institutioner och har misslyckats med att hålla antisemiter ansvariga för sina handlingar i såväl offentliga som privata sektorer, inklusive på det berömda sjukhuset Karolinska."

2016 hamnade Sveriges dåvarande utrikesminister Margot Wallström (S) på samma lista.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Asylkaoset

Afghanen dödade ung student när han misslyckades med att vålda henne. Vänsterextremister skrek "rasistpack!" åt ungdomar som protesterade mot bestialiska mordet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Vetenskap

Svensk studie: Vissa får för få antikroppar för att upptäckas. Alla undersökta coronapatienter hade antikroppar.0 

Forskare har lyckats studera extremt sällsynt grundämnde. Endast 70 mg astat finns i jordskorpan.0 

Kultur

Odenstaty invigdes i Staffanstorps kommun. Statyn är tre meter hög och sex ton tung.0 

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0