Sverige kniper plats på tung antisemitlista

Publicerad 23 december 2019 kl 15.02

Utrikes. Danmark och Sverige hamnar på plats nio på Simon Wiesenthal-centrets årliga "antisemit"-lista.

Gilla artikeln på Facebook

Den som toppar Simon Wiesenthal-centrets antisemitlista för 2019 är Labourpartiet i Storbritannien under partiledaren Jeremy Corbyn.

Corbyn har länge anklagats för antisemitism av brittiska och israeliska judar för sitt Palestina-vurm. Samtidigt har Al Jazeera avslöjat hur Israel systematiskt infiltrerat den brittiska politiken för att styra den samt hur antisemit-anklagelser mot brittiska politiker fabricerats.

På niondeplats på listan återfinns "Skandinavien" och dess så kallade "kristallnattshat", vilket närmare bestämt pekar ut händelser i Sverige och Danmark.

I Danmark ska det ha satts upp antisemitiska klistermärken samtidigt som judiska gravstenar vandaliserats i samband med kristallnatten.

”Samma klistermärken dök upp i Sverige, där Brottsförebyggande rådet i sin senaste granskning rapporterade rekordhöga 280 antisemitiska incidenter, en ökning med 53 procent. Medan judar utgör högst en femtedel av en procent av Sveriges befolkning, riktat sig mer än 4 procent av alla hatbrott mot judar", står det i motiveringen, som fortsätter:

"Svenska myndigheter tillät nynazister att samlas på Raoul Wallenberg-torget mittemot Stockholms största synagoga. Sverige misslyckas med att skydda sina judiska medborgare och institutioner och har misslyckats med att hålla antisemiter ansvariga för sina handlingar i såväl offentliga som privata sektorer, inklusive på det berömda sjukhuset Karolinska."

2016 hamnade Sveriges dåvarande utrikesminister Margot Wallström (S) på samma lista.


Kolumn. Klas Blom om en utveckling som kan ge banker och statsmakt oinskränkt kontroll över medborgarna.0 Plus

Vansinneskörningen i Malmö

Körde sin Mercedes rakt in i parkerade bilar under vansinnesfärd. Mammans ben var "söndertrasat" när den 21-årige bidragstagaren valde att avvika i riktning mot Rosengård.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Tack vare snabba åtgärder: Österrike kan öppna samhället och "lämna krisen"

Ljusningar i länder som slog hårt mot viruset. Kurz säger att man "förhindrade det värsta" tack vare sina tuffa restriktioner.0 

Ekonominyheter

Ingves krislån kan leda till personlig konkurs

Okänd fälla hotar styrelseledamöter i aktiebolag.. Svensk lagregel gör det omöjligt låna till kostnader i en kris.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Svenskar vistas utomhus 43 procent mer än vanligt. Överläkare: 70-åringar "som trotsiga tonåringar".0 Plus

Professorn: "Stäng ner samhället nu". Folkhälsomyndighetens strategi fortsätter sågas.0 

Kultur

Jonas Gardell fortsätter turnera – pressar ner åhörarna till 499. Stenrike vänsterkomikern får hård kritik för coronadraget.0