RADIKAL BAKGRUND: Hanna Stjärne (infälld bild) gav Guldspaden till kriminella Researchgruppen där våldsdömde Säpo-veteranen Martin Fredriksson (öv.) och Carl Tullgren (nv.) ingår. Idag är hon vd för SVT.

SVT: Stryp Google och Facebook i valet

Publicerad 3 januari 2018 kl 08.18

Inrikes. SVT:s kontroversiella VD Hanna Stjärne vill att Facebook och Google ska "vidta åtgärder" mot medborgarnas tillgång till information via sociala medier i valrörelsen, så att väljarna ska få tillgång till "fakta och inte desinformation" inför valdagen, skriver Journalisten.

Gilla artikeln på Facebook

– Jag önskar också att de globala jättar (Facebook och Google tex), som kommit att dominera den svenska mediemarknaden, förstår vilket ansvar de har för samhället och demokratin och börjar agera därefter, säger Hanna Stjärne till tidningen och fortsätter:

– Att den intensiva debatt om desinformation och propaganda som pågått under 2017 nu leder till konkreta handlingar som får verkliga konsekvenser. Så att svenska folket får möjlighet att göra sitt val hösten 2018 utifrån fakta och inte utifrån desinformation.

I Tyskland, Kina och Turkiet stryper IT-jättarna redan på frivillig väg information som läggs upp på Facebook av respektive regims kritiker.

Hanna Stjärne var en av de juryledamöter som delade ut Guldspaden till Researchgruppen, en kriminell vänstergruppering som kallar sig "Sveriges Stasi". Gruppen fick priset för att ha upprättat ett åsiktsregister över tusentals svenskar som använder Flashback eller läser alternativ media och överlämnat det till kvällspressen för uthängning av enskilda.


SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Knark ett problem på flera banker

"De flesta" svenska banker anlitar experter på droghantering.. Används för att sova, komma upp på morgonen, prestera bättre och klara vardagslogistiken.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.