Asylkaoset

Sverige välkomnar terrorister som Säpo vill utvisa – "vi utvisar inte folk i döden"

Publicerad 10 mars 2016 kl 16.23
Av Mattias Albinsson

Inrikes. Tiotals terrorister som Säkerhetspolisen vill utvisa välkomnas av svenska Migrationsverket eftersom de riskerar att råka ut för hemskheter i sina hemländer om de utvisas.
– Vi har inte dödsstraff i Sverige och vi utvisar inte folk i döden, säger Mikael Ribbenvik operativ chef på Migrationsverket.

Gilla artikeln på Facebook

Mellan januari 2013 och oktober 2015 kom ett sextiotal asylsökare till Sverige som Säpo bedömer utgör ett säkerhetshot mot vårt land, skriver SVT. Asylsökarna det handlar om är terrorister, vissa med kopplingar till islamistiska grupper som Islamiska staten (IS), krigsförbrytare och i vissa fall spioner från främmande underrättelsetjänster.

Trots att Säpo inte vill att dessa asylsökare beviljas asyl och uppehållstillstånd i Sverige får de stanna – ändå – eftersom de kan råka illa ut om de skickas hem igen.

– Vi har inte dödstraff i Sverige och vi utvisar inte folk i döden, säger Mikael Ribbenvik operativ chef på Migrationsverket, till SVT.

De asylsökande terroristerna får inte permanenta utan tillfälliga uppehållstillstånd, men inga rättsliga åtgärder vidtas mot dem även om vissa av dem misstänks ha begått brott mot mänskligheten.

För fyra månader sedan avslöjade Nyheter Idag att dussintals misstänkta terrorister beviljas uppehållstillstånd i Sverige varje år.

– Om det finns verkställighetshinder så finns det verkställighetshinder, det är inte något som vi har en synpunkt på, sade Fredrik Milder på Säpo då apropå att terroristerna får stanna.


Bok: Så klarar du livhanken i mångkultur. Mer magkänsla och mindre politisk korrekthet är experternas råd.0 Plus

Asylkaoset

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0