" /> " /> " />
Det är en "samhällsviktig granskning" när Expressen hänger ut en pensionär som kritiserat makthavare i kommentarsfält på nätet, enligt Thomas Mattsson.

Thomas Mattssons hämnd: Hänger ut Jim – igen

Publicerad 19 mars 2014 kl 16.59

Inrikes.Jim Olsson anmälde Expressen till Justitiekanslern, JK, efter att tidningen hängt ut honom som "näthatare" med namn och bild. När JK nu väljer att inleda en förundersökning mot Expressen hämnas tidningen genom att hänga ut den 68-årige docenten en gång till.

Gilla artikeln på Facebook

Den pensionerade docenten Jim Olsson blev känd för allmänheten i december, när han bad en påstridig reporter från Expressen som besökte hans hem att "dra åt helvete".

Bakgrunden var att Olsson skrivit anonyma kommentarer på sajter som Fria Tider, Exponerat och Avpixlat och hamnat i det åsiktsregister över invandringskritiker som det kriminella vänsternätverket Researchgruppen tagit fram i samarbete med Expressen. Tillsammans med flera andra privatpersoner hängdes Jim Olsson ut med bild och personuppgifter under rubriken "NÄTHATARE".

I efterhand visade det sig att de två mest uppmärksammade citaten som tillskrevs 68-åringen var falska, något som Expressen erkände i en undanskymd rättelse.

Jim Olsson anmälde efter publiceringen Expressen till JK, som nu inlett en förundersökning mot Expressens ansvarige utgivare Thomas Mattsson för brott mot tystnadsplikten.

Thomas Mattsson svarade idag genom att publicera en nyhetsartikel om JK:s beslut där Jim Olsson ännu än gång hängs ut med namn och bild och tillskrivs nya citat i syfte att utmåla 68-åringen som klandervärd.

Den här gången har Expressen hittat fler kommentarer från Jim där han bland annat kritiserar olika makthavare. I kommentarsfälten ska han bland annat ha kallat Åsa Linderborg för "bedragare", Jan Guillou för "lögnare" och statsminister Fredrik Reinfeldt för "psykopat likt Hitler" – något som enligt Thomas Mattsson bevisar att uthängningen av den pensionerade docenten var "en samhällsviktig granskning".

– Det är bra att JK tar allvarligt på det så kallade källskyddet, och Expressen kommer naturligtvis att samarbeta fullt ut med JK för att klarlägga Jim Olssons påståenden. Men man ska komma ihåg att det här handlar om en skribent som jämfört Fredrik Reinfeldt med Adolf Hitler – och som avslöjades av undersökande journalistik om främlingsfientlighet. Jag tycker att det var en samhällsviktig granskning, säger Thomas Mattsson i Expressen.

Fria Tider har talat med Jim Olsson, som blev bestört över att återigen få se sitt ansikte pryda ett uppslag i Expressen.

– Jag förstår inte varför Expressen har hängt ut mig igen. Det liknar en förföljelsekampanj eller en personlig vendetta från Thomas Mattssons sida. Det är uppenbart att det här handlar om att ge igen för att jag anmält Expressen till JK, säger Jim Olsson.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Familjen som flydde Sverige

Sverige tvångsplacerade henne hos arabisk bidragsfamilj. Då "kidnappade" pappan sina egna döttrar och flydde landet – nu talar hon ut i utländsk media.0 Plus

Befolkningsbytet

Nytt rekord i utvandring. Siffror visar: Så flyr vi när tredje världen flyttar in.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Staffanstorp, Jönköping, Strömstad, Vänersborg. Klicka för att se de klankriminella i din hemstad – data från polisens hemliga rapport.0 Plus

Mer från Inrikes

Vetenskap

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0