USA-valet
Donald Trump är segerviss.

Trump drar ifrån i färsk opinionsmätning – förbereder segerfest

Publicerad 6 november 2016 kl 20.32
Av Mattias Albinsson

Utrikes. Republikanernas president­kandidat Donald Trump leder nu med knapp marginal, en procentenhet, över motståndaren Hillary Clinton i senaste opinions­mätningen från Investor's business daily.

Gilla artikeln på Facebook

Mätningen publicerades vid lunchtid idag, svensk tid, och är framtagen av TechnoMetrica Market Intelligence. IBD skryter med att deras opinionsmätning varit bäst av alla på att förutspå marginalerna i de senaste tre presidentvalen.

Mätningar från andra opinionsinstitut ger andra siffror. I den senaste mätningen från NBC News/Wall street journal leder istället Hillary Clinton med 5 procent­enheter, skriver Real clear politics. I en annan mätning från Los Angeles Times och University of Southern California leder Trump med lika mycket.

I snitt rapporterar de större opinions­instituten en ledning för Hillary med 1,8 procentenheter. Gapet mellan de båda kandidaterna har emellertid minskat kraftigt de senaste veckorna vilket gör att det är som bäddat för en riktig valrysare på tisdag.

AP rapporterar att de båda president­kandidaterna kampanjar in i det sista. Under söndagen predikade Hillary i en afro­amerikansk kyrka i Philadelphia.

– Om vi samlas kring en gemensam vision, en gemensam tro, så hittar vi en gemensam grund, sade hon.

Hon talade även om att välja "hopp före fruktan, enhet före splittring och kärlek före hat".

Samtidigt genomför Trump en "maratondag" och valtalar i inte mindre än fem delstater under söndagen. Trumps outtröttliga kampanjande fortsätter under måndagen då han valtalar på ytterligare fem platser i lika många olika delstater.

– Vårt hemliga vapen är det amerikanska folket som säger: Nog är nog! utbrast han under söndagen.

Under tisdagen har Donald Trump redan planerat in en "segerfest" på New Yorks största hotell New York Hilton Midtown.


Hade afghansex på HVB-hemmet. Den 45-åriga politikern var nämndeman för S i samma tingsrätt som dömer henne.0 Plus

Bär på särskild "spök-dna" som saknas hos européer och asiater. Men forskarna vet inte vad det är för apmänniska som afrikanerna blandat sig med.0 Plus

Bland varsomhelstare och någonstansare. Joakim Andersen om den globala klassens lågintensiva krig mot sina undersåtar.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Våldtäktsbrödernas pappa om Sverige: Rasister

"Uppdrag granskning" granskar fallet Damir Al-Ali. Tros ha ett falskt pass med falsk ålder – fick 840.000 kronor i skadestånd ändå.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.