Skjutningen av Jacob Blake

Svart man som sköts av polis var efterlyst våldtäktsman

Publicerad 31 augusti 2020 kl 22.37

Utrikes. Den 29-årige afroamerikanen Jacob Blake, som sköts med sju skott av poliser i Kenosha, Wisconsin i USA för en dryg vecka sedan, var en efterlyst våldtäktsman. Det skriver The Blaze.

Gilla artikeln på Facebook

Blake hade en pågående rättsprocess mot sig gällande olaga intrång, förargelseväckande beteende samt sexuella övergrepp av tredje graden, vilket motsvarar oaktsam våldtäkt i Sverige. Det framgår av en offentliggjord polisanmälan.

Tidigt på morgonen den 3 maj i år tog sig Blake olovligen in i sin ex-flickväns bostad och krävde att få tillbaka saker som tillhör honom. Han ska därefter bland annat ha fört in sina fingrar i ex-flickvännens könsorgan mot hennes vilja, innan han stal hennes bil och körde därifrån.

Polis som kom till platsen vittnar om att ex-flickvännen efter incidenten "grät och var tydligt skakad" av händelsen. Av polisanmälan framgår att Blake är arbetslös, att han saknar bil och att det är oklart var han bor efter att paret gjort slut. Där framgår även att den 29-årige afroamerikanen dricker mycket alkohol och att han vid flera tidigare tillfällen gett sig på ex-flickvännen fysiskt.

Den 7 juli förklarades Jacob Blake efterlyst för olaga intrång, förargelseväckande beteende samt sexuella övergrepp av tredje graden eftersom polisen inte lyckats gripa honom.

23 augusti fick polisen larm om att den efterlyste våldtäktsmannen återigen sökt upp sin ex-flickvän. De utlarmade poliserna hade kännedom om mannens bakgrund och att han var efterlyst för brott. Enligt polisernas vittnesutsagor gick Blake vid polisingripandet till attack mot poliserna och försöken att skjuta honom med elpistol misslyckades. När Blake öppnade dörren till sin bil valde därför en av polismännen att skjuta skarpt.

Polisskjutningen av Jacob Blake har utlöst förnyade antivita kravaller i USA.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Asylkaoset

Afghanen dödade ung student när han misslyckades med att vålda henne. Vänsterextremister skrek "rasistpack!" åt ungdomar som protesterade mot bestialiska mordet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Politikersonen hade kunnat få fängelse. Men de här ovanliga åtgärderna från polis och åklagare ledde till att Erik Reinfeldt kom undan med strafföreläggande.0 Plus

Mer från Utrikes

USA: Vi kan inte kontrollera pandemin

"Det är ett smittsamt virus.". Det viktiga är vaccin och behandlingar, enligt Vita husets stabschef Mark Meadows.0 

Joe Biden hånas för bisarr valfusk-groda

Skryter om sin "omfattande valfuskorganisation".. Nu anklagas presidentkandidaten för att ha råkat medge dolda intentioner.0 

Flydde till Moskva redan 2013. Nu får visselblåsaren papper på att han kan stanna.0 

Vetenskap

Svensk studie: Vissa får för få antikroppar för att upptäckas. Alla undersökta coronapatienter hade antikroppar.0 

Forskare har lyckats studera extremt sällsynt grundämnde. Endast 70 mg astat finns i jordskorpan.0 

Kultur

Odenstaty invigdes i Staffanstorps kommun. Statyn är tre meter hög och sex ton tung.0 

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0