Brexit

Trump varnar för Johnsons Brexit-avtal

Publicerad 4 november 2019 kl 12.36

Utrikes. Både Brexitpartiets ledare Nigel Farage och USA:s president Donald Trump varnar nu för vad som kan hända om Storbritannien inte lyckas förhandla fram ett tillräckligt bra EU-utträde. Farage menar att premiärminister Boris Johnsons avtal, som EU godkände, är en katastrof.

Gilla artikeln på Facebook

Brexitpartiets partiledare Nigel Farage kommer inte personligen ställa upp i det brittiska nyvalet den 12 december. I stället ska han stötta partiets 600 kandidater runt om i landet samt försöka motarbeta Boris Johnsons Brexit-avtal, uppger Svenska Yle.

Premiärministerns avtal är uselt och leder inte till något verkligt utträde. Avtalet är rentav sämre än om Storbritannien stannar kvar i EU, menar Farage.

– Om Boris Johnson skulle satsat på en genuin Brexit skulle vi inte behöva kämpa emot honom i det här valet, säger han enligt Yle.

Samtidigt varnar också USA:s president för ett dåligt Brexit-avtal.

– Boris är tuff och smart, och jag tror att han kommer göra något. Jag bara hoppas att han gör det så att USA, som är världens överlägset största ekonomi... Om han gör det på ett visst sätt, är vi förhindrade att handla med Storbritannien. Det vore väldigt dåligt för Storbritannien, eftersom vi kan göra mycket mer affärer med dem än vad EU kan, sade Donald Trump på en pressträff.

– Men jag tror att Boris gör det rätta. Vad jag skulle vilja se är att Nigel och Boris börjar samarbeta med varandra. Jag tror det är en möjlighet.

"Hans avtal är inte Brexit och det får inte Brexit gjort", twittrar Nigel Farage om Boris Johnsons Brexitavtal och Trumps uttalande.


Nya bilder visar: Stalins ubåt fick in fullträff. Endast sju av 40 ombord överlevde S-märkta militärtransporten till Tredje riket.0 Plus

"Rasistisk attack" väcker starka känslor. Kvinnan fick näs- och kindbenen brutna av männens oprovocerade våld.0 Plus

Vansinneskörningen i Malmö

Körde sin Mercedes rakt in i parkerade bilar under vansinnesfärd. Mammans ben var "söndertrasat" när den 21-årige bidragstagaren valde att avvika i riktning mot Rosengård.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Joakim Andersen om stormningen av kongressen. Ökat förtryck och repression från makthavarna är nu att vänta.0 

Vetenskap

Fynd i Dalarna "en sensation". Brända människoben visade sig vara 9.000 år gamla.0 

Kultur

"N***rtårtan" i topp när SVT summerar tiotalets största kulturdebatter. Lena Adelsohn Liljeroth (M) satte kniven i blackface-tårta 2012.0