Sverigebilden

Trumps smocka mot Sverige: "Nu ett av de otryggaste länderna"

Publicerad 13 juni 2021 kl 08.42

Inrikes. USA:s förre president Donald Trump går till hårt angrepp mot Sveriges invandringspolitik i ett nytt tal. Han konstaterar att Sverige brukade vara ett av Europas tryggaste länder – men att situationen nu är den motsatta.

Dela artikeln

Donald Trump fick under sin tid som president vid flera tillfällen uppmärksamhet i Sverige när han kommenterade utvecklingen i det skandinaviska landet.

– Ni har problem med invandringen. Det har skapat problem i Sverige, förklarade han exempelvis för statsminister Stefan Löfven under ett möte i Vita huset i mars 2018.

På lördagen tog Trump återigen upp Sverigefrågan, denna gång i ett videotal på ett evenemang i Wisconsin anordnat av entreprenören Mike Lindell.

Ex-presidenten pratade om invandrarkaoset som pågår i USA nu, och växlade då snabbt om till att prata om Sverige.

– Jag såg just en rapport om Sverige, som det går väldigt dåligt för när det gäller brottsligheten. Även Tyskland. Det här brukade vara Europas tryggaste länder, och nu börjar de bli väldigt otrygga, sade Trump.

Han fortsatte:

– Ett av de otryggaste länderna är Sverige. Vet ni varför? Därför att de släpper in folk i sitt land som skapar enorm splittring.

Den rapport som Donald Trump syftar på är möjligen den från Brottsförebyggande rådet som häromveckan visade att Sverige har gått från botten till toppen på listan över europeiska länder när det gäller dödligt skjutvåld.


Nyheter från förstasidan

Elon Musk: Jag fick nog när de bytte kön på min son

Talar ut hos Jordan Peterson. "Efter det svor jag att krossa woke-hjärnviruset."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Pratar om fred – men hur blir det? Utrikespolitiskt är Le Pens parti ett oprövat kort.0