Tullberg: Nu handlar det om Sveriges existens

Publicerad 25 februari 2020 kl 21.11

Inrikes. Invandringen till Sverige har nu blivit så stor och fört med sig så omfattande förändringar att landets existens är hotad. Det handlar inte bara om ekonomiska kostnader längre, säger ekonomen Jan Tullberg i Swebbtv.
– Vi har kommit fram till ett läge som är existentiellt.

Gilla artikeln på Facebook

Docent Jan Tullberg, som också är kolumnist i Fria Tider, har länge varnat för invandringens enorma ekonomiska kostnader. Men det är inte längre den största frågan. Nu har det gått så långt att den mest aktuella frågan är rentav existentiell.

Hela Sverige håller på att förvandlas i grunden och kan i framtiden komma att likna en dysfunktionell sydamerikansk stat präglad av våld och svag demokrati. Men att få till den förändring som behövs för att rädda landet försvåras bland annat av att så många människor jobbar inom och gynnas av den så kallad invandringsindustrin.

Rötterna sitter djupt och kommer bli svåra att rycka upp, säger Tullberg i Swebbtv och påpekar att det hela påminner om hur en maffia tränger in i och tar över ett system.

– Vi har kommit fram till ett läge som är mer existentiellt. Vill vi att Sverige ska finnas kvar. Vill vi att Sverige ska vara en välfärdsstat, eller vill vi att Sverige ska bli mer som ett sydamerikanskt land med stora klassklyftor och en kriminalitet som inte kontrolleras. De rika kan klara sig något sånär i sina gated communities, men de utsätts hela tiden för kapningar, våld, kidnappningar och utpressningar, så det blir ett farligt samhälle. Vi är på väg dit, för att den gemenskap och det samhällskontrakt som vi tidigare hade håller på att lösas upp. Detta måste politikerna förstå, nu måste vi sluta tramsa.

Problemet, enligt honom, är att politikerna och folket fortfarande inte förstår, eller inte vill förstå, vad som håller på att ske. Det måste till ett mycket kraftigare paradigmskifte, där politikerna till exempel inte längre tillåts ljuga om att invandringen blivit restriktiv, för att den destruktiva utvecklingen verkligen ska kunna stoppas.

Sverige saknar fortfarande "krisinsikt", säger han.

– När man förstår att det är allvar, då kan något hända. Men befolkningen är rätt kravlös, den börjar bli lite arg men är inte tillräckligt arg. Så politikerna tycker att de kan fortsätta hanka sig fram med dubbla signaler.

Tullberg säger också att han länge har väntat på att något ska hända som får svenskarna att vakna. Han trodde att det islamistiska terrordådet på Drottninggatan 2017 kunde bli en sådan händelse, men så blev det inte. Makthavarna lyckades "trolla bort" dådet.


Satte skräck i muhammedanerna. Arabisk historiker: "Ingen vågade möta dem i strid"0 Plus

Vetenskap

Stor svensk studie bekräftar fördomar. Höjda bidrag från S-regeringen får bidragstagare att skaffa fler barn istället för att skaffa ett arbete, visar en undersökning från Inspektionen för socialförsäkringen.0 Plus

Forskarna om plötsliga ombytet. Omvälvande händelse runt 1000 f.Kr. förklarar religiösa tabut.0 Plus

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.