Asylkaoset
Brevet är undertecknat av företrädare för fyra olika feministiska och kvinnopolitiska organisationer.

Tyska feminister slår larm: Våldtäktssugna asylsökare ett hot

Publicerad 19 september 2015 kl 18.40

Utrikes. Företrädare för fyra feministiska och kvinnopolitiska organisationer i Tyskland slår i ett öppet brev larm om massvåldtäkter och tvångsprostitution på asylboenden i landet.

Gilla artikeln på Facebook

Brevet fokuserar i första hand på situationen på ett asyl­boende i staden Giessen. En av dem som under­tecknat brevet är en lokal företrädare för det riks­täckande kvinno­förbundet Landes­frauenrat.

"Den ständigt ökande till­strömningen av flyktingar leder till att situationen på flykting­förläggningen i Giessen och dess filialer fortsätter att förvärras i synnerhet för kvinnor och flickor", står det att läsa i brevet innan det fortsätter:

"Situationen gör att de hamnar helt och hållet i händerna på männen. Kvinnorna får en underordnad roll och kvinnor som reser ensamma betraktas som 'fritt byte'. Konsekvenserna är åtskilliga våldtäkter och sexuella övergrepp, vi får även ett ökande antal rapporter om tvångsprostitution. Det bör understrykas att det inte handlar om isolerade fall".

Många kvinnor såväl som barn rapporteras sova med sina ytterkläder på sig, vågar inte gå på toaletten på natten och kan inte ens känna sig säkra i lägren dagtid. De är ständigt rädda för att bli våldtagna, utsatta för andra övergrepp eller rånade, står det i brevet.

Hundratusentals invandrare från tredje världen har under sommaren vällt in i Tyskland och på många av asylboendena bor invandrarna trångt och ibland i enkla tältliknande läger eftersom det annars inte finns plats för alla.

Det öppna brevet fanns tidigare tillgängligt på Landesfrauenrats hemsida, men efter att det fått stor uppmärksamhet på webbsidor som anses vara rasistiska har det tagits bort därifrån.

En kopia av det har dock publicerats av den amerikanska vänstertidningen Huffington Posts tyska upplaga.

En kvinna som kommenterat Huffington Posts artikel frågar sig hur de våldtäktssugna invandrarmännen kommer reagera när de möter blonda, tyska kvinnor en mörk kväll på stan när de inte ens kan hålla sig från att våldta sina landsmän på ett asylboende.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Han byggde en bit Europa – i Guatemala. Leon Kriers nya stad ser allt annat än ny ut.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Gott om kritiska metaller i nordiskt urberg. EU oroas över tillgången på sällsynta råvarorna.0 

Mediers roll viktig för att sprida propaganda om klimatförändringar. "Får konsekvenser i det bredare sammanhanget".0 

Kultur

Peg Parneviks vaccin-upplevelse: "Trodde jag skulle dö". Sångerskans ansikte svullnade upp.0 

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0