Bilds chefredaktör Julian Reichelt.

Tysklands största tidning förbjuder intervjuer med AFD

Publicerad 14 juli 2020 kl 13.44

Media. Tysklands största tidning, Bild, meddelar att man inte kommer att publicera några intervjuer med företrädare för Alternativ för Tyskland, AFD. Beslutet är "ofattbart", enligt det invandringskritiska partiet.

Gilla artikeln på Facebook

– Det är ofattbart att ett en mediekanal som Bild tjänar den etablerade politikens intressen genom att distansera sig från det största oppositionspartiet, säger AFD:s presstalesman Martin Rennertill Junge Freiheit.

Det var efter att public service-kanalen RBB gjort en sommarintervju med AFD-politikern Andreas Kalbitz som Bilds chefredaktör Julian Reichelt meddelade sitt beslut.

I en intervju med Quotenmeter säger han att den illa ansedda tabloiden inte kommer att erbjuda "något utrymme eller någon räckvidd" till partiet.

– Någon klassisk intervju med AFD kommer därför inte att förekomma hos oss, förklarar Reichelt.

Beslutet imponerar inte på Martin Renner.

– Den fjärde statsmakten har som uppgift att granska de verkställande och lagstiftande makterna. Men i stället ägnar sig de flesta medier åt att lovprisa de politiska makthavarna och föra deras talan. Och när man ser hur miljonbidrag till stöd för medierna nyligen hastigt har klubbats igenom undrar man om dessa saker kan ha något samband, säger Renner till Junge Freiheit.


"De har inte skapats på denna jord." Topphemlig militärgrupp ska ha säkrat material från besökare från rymden.0 Plus

Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan. "Exempelvis fördomen som leder till att terrorhandlingar kopplas till personer av arabiskt ursprung."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0