Tyst i Sverige om Obamas falska födelsebevis

Publicerad 3 mars 2012 kl 21.03

Politik.Det blev knäpptyst i svensk media när det stod klart att en grupp utredare vid Arizonapolisen funnit att president Barack Obamas födelseattest var en förfalskning.

Gilla artikeln på Facebook

En Google News-sökning på "Joe Arpaio" - namnet på sheriffen som står bakom utredningen - gav på lördagseftermiddagen noll träffar från svenska medier.

I våra grannländer rönte händelsen stor uppmärksamhet, men i den mycket Obamatrogna svenska pressen ville man överhuvudtaget inte höra talas om någon förfalskning.

När Barack Obama släppte sin förfalskade födelseattest i april förra året var det emellertid annat ljud i skällan. Dagens Nyheter publicerade hela den förfalskade attesten i en stort uppslagen artikel och meddelade att Obama nu satt punkt för de rykten som florerat "högt upp i vissa republikanska kretsar om att Obama inte skulle vara född i USA".


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Försvarar sig med att allt är Sveriges fel. En rad offer – mannen körde in i vakterna när han skulle gripas.0 Plus

"Klimathotet"

Går steget längre än Greta. Nu presenteras slutgiltiga lösningen på "klimatkrisen".0 Plus

Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Ekonominyheter

Rekordmånga vill ha skuldsanering

Stora antalet skuldsatta unga oroar.. "Vi lever i ett samhälle som är uppbyggt kring lån och skulder."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare