Udo Ulfkottes död
I en TV-debatt 2010 underkände Udo Ulfkotte den muslimska värdegrunden och förutsåg att islams intåg i Europa inte kommer att gå fredligt till. Efter sändningen strömmade mordhoten in.

Udo Ulfkotte är död

Publicerad 15 januari 2017 kl 13.11

Porträtt. En av Tysklands viktigaste författare avled i fredags, kort efter publiceringen av sin nya bok Folkbildarna. Detta blev den andra boken i en tilltänkt trilogi. En publicistisk gärning som många försökt hindra men som bara en hjärtattack kunde sätta stopp för.

Gilla artikeln på Facebook

Udo Ulfkotte blev bara 56 år gammal och Tyskland sörjer en av alternativmedias starkaste och modigaste publicister – en pionjär i kampen för friheten och för ett bättre Tyskland.  

Udo Ulfkotte kände massmedia inifrån. Han var filosofie doktor i samhällsvetenskap och var under många år utlandskorrespondent för en av Tysklands största dagstidningar, FAZ, Frankfurt Allgemeine Zeitung. I denna egenskap bodde han flera år i muslimska länder och lärde känna islam från insidan. Ulfkotte specialiserade sig på Mellanöstern men besökte som journalist fler än 60 länder. Han var en nyfiken journalist och inte en sådan som för säkerhets skull rapporterar om konflikter från avlägsna hotellrum. Bäst trivdes han där kulorna visslar kring öronen. Han skadades livsfarligt flera gånger, bland annat i ett giftgasangrepp under Iran-Irakkriget.

Udo Ulfkotte var väl bevandrad i hur muslimer tänker och agerar. Han lyssnade på både sekulariserade muslimer och sådana som tillhör den bokstavstrogna falangen av den tilltänkta världsreligionen. Kanske var det på grund av att Ulfkotte visste vad han talade om som hans varnande reportage mötte så starkt motstånd i tyska journalistkretsar. Trots att Udo Ulfkotte ingick i mediaetablissemanget blev han bekämpad av många journalistkollegor. När han dessutom började publicera böcker blev relationen med landsförrädarnas skara ännu sämre. I sin bok Köpta journalister visar han i detalj hur den amerikanska ockupationsmakten använder hot och mutor för att få tyska journalister att sprida förtal, osanningar och vilseledande nyhetsvinklingar till tyska väljare. Boken bemöttes av massmedia – med en heltäckande annonsbojkott. Tack vare medborgerligt fotarbete på sociala medier blev Köpta journalister en stor framgång med hundratusentals sålda exemplar.

Efter att ha blivit portad från massmedias bokförlag publicerade Udo Ulfkotte ett tiotal väldokumenterade böcker hos det oppositionella Kopp Verlag. Trots sin bakgrund var Udo Ulfkotte aldrig "fin i kanten" när det gällde kontakter med andra tyskvänliga alternativmedier. I gengäld stöddes hans bokförsäljning av hela den tyska alternativhögern. Trots officiell annonsbojkott tvingas massmedia konstatera att flera av Ulfkottes böcker hamnat på Der Spiegels ”bestseller”-lista och genererat stora intäkter. Udo Ulfkottes noggrannt underbyggda faktaböcker kommer under många år att fortsätta bidra till framgång i det tyska folkets kamp för frihet, demokrati och en lyckligare framtid.

Udo Ulfkottes händelserika utlandskarriär gjorde honom tämligen okänslig för de trakasserier som han efter hemkomsten blev utsatt för. Efter att han deltagit i en stor TV-debatt 2010 började uppmaningar till mord cirkulera. Ulfkotte hade nämligen företrätt åsikten att Tyskland genast bör sluta tvinga sina skattebetalare att spendera pengar på integrationsovilliga invandrare. Arbetslösa muslimer menade han att man istället borde utvisa. Kort efter TV-debatten utlovades skottpengar åt den som kunde mörda den obekväme debattören. Det sägs att en nationell människa kämpar tills han dör och ingenting som de ”nya tyskarna” kunde hitta på imponerade på den modige, som publicerade och debatterade oavbrutet fram till sitt eget fredagen den 13:e.

På dödsdagen drog de tyska lögnmedierna en lättnadens suck. Hatice Ince, en invandrad frilansjournalist som hålls under armarna av det oseriösa hetsbladet Der Spiegel var först ut med ett tweet där hon jublade över journalistkollegans död. "Året börjar bra, Ulfkotte är död! Skål för detta!". När startskottet så var skjutet vågade sig den vanliga svärmen av "gutmenschen”, (moraliserande fåntrattar), fram för att demonstrera sin demokratiuppfattning, allt på deras normala stilnivå.

När Udo Ulfkotte nu är skild från livet mister Europa en rakryggad och betydelsefull författare. Udo Ulfkotte höll korset högt och väntade sig aldrig något annat än det hårdaste motstånd. Ett tyskt talesätt lyder "Ju fler fiender, desto mer ära". Så levde han.

Mer om Udo Ulfkotte finns att läsa hos Anonymousnews.ru och på vår tyska systersajt Freie Zeiten.

Carl Lundström
carl@lundstrom.com
+41 763 262630


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Ensamkommande flyktingbarn

Bisarra förklaringen. "Mamma glömde bort när jag var född."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Malmö ska "dygnet runt"-bevakas genom drönare

Polisens senaste metod mot kriminaliteten. "De ska hjälpa oss att förebygga och avbryta brott."0 

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Fotografier och video. Tysk-svenska konstruktionen omdanar svenskt luftvärn – här avfyras roboten för första gången från svensk mark.0 Plus

Mer från Porträtt

"Konst måste vara vänster"

Lars Vilks i stor intervju.. Möt konstnären och hans livvakter på hemlig plats.0 Plus

Porträtt. FT träffade Dan Park i Malmö.0 Plus

Lågt i tak. Provokationer från vänster hyllas medan Dan Park åtalas.0 

Kulturblogg. Joakim Fredriksson minns Doris Lessing.0 

Sidor

Vetenskap

Svensk upptäckt: Så blir man mätt utan att äta. Spektakulära genombrottet i kampen mot fetma.0 Plus

Forskare: Nymfomani beror på hormonstörning – och kan botas. Svensk upptäckt öppnar för medicin mot beteendet.0 Plus

Kultur

Rolf Lassgård spelar präst som byter kön. Ny svensk storfilm har premiär i februari.0