UKIP: Brittisk industri offras för klimathysteri

Publicerad 25 november 2012 kl 01.01

Utrikes.Över hela Storbritanninen läggs fabriker ner p.g.a. de konstgjort höga energipriser som följer av de stora partiernas klimatpolitik. UKIP:s Roger Helmer rasar mot den brittiska regeringen, som fattar stora beslut utan att bry sig om eller ens veta vilka kostnader dessa för med sig.

Gilla artikeln på Facebook

På grund av regeringens klimatpolitik kommer bränslekostnaden för en genomsnittlig brittisk familj att stiga med 2000 kronor per månad. Samtidigt försvinner tusentals arbetstillfällen p.g.a. att de höga energiprisernas slår ännu hårdare mot industrin - detta enligt ett uttalande från snabbväxande United Kingdom Independence Party, UKIP - det enda brittiska parti som inte deltar i det politiska korståget mot koldioxid.

Roger Helmer, UKIP:s energipolitiske talesman, har mycket att säga om regeringskoalitionens "gröna" energipolitik.

- Den nya energipolitiken gör livet dyrare för medborgarna och fortsätter att förstöra jobb. Femhundra jobb försvann nyligen hos Tata Steel i South Wales och 110 i Rotherham. Tatas problem är bara toppen på isberget. Över hela landet sätter de ökande energikostnaderna press på både hushåll och industri. Man hämmar det näringsliv som försöker kämpa sig ur lågkonjunkturen.

- Som vanligt har regeringen inte kunnat ge några tydliga fakta om kostnaderna för sin politik. Det är uppenbart att regeringens prat om "gröna jobb" motsägs av verkligheten.

Gasutvinning kan lösa problemen
En annan av UKIP:s EU-parlamentsledamöter försökte i tisdags fästa EU:s uppmärksamhet på de brittiska fyndigheterna av shale gas. Detta är naturgas som kan utvinnas med den nya amerikanska metoden "fracking", (Fria Tider rapporterade) och de nya möjligheterna innebär att den brittiska energiförsörjningen är tryggad för ett halvsekel. Dessutom innebär detta sjunkande energipriser, mindre beroende av olja från Mellanöstern samt att nordvästra England kan se fram emot stora investeringar och 10000-tals nya arbetsplatser.

För EU:s gröna politiker är emellertid de nya gasfyndigheterna av ondo och som framgår av klippet ovan hamnade Paul Nuttall genast i skottlinjen när han berättat om gasen i EU-parlamentet. Nuttall kände sig därför föranledd att påpeka att gröna politikers "skräckhistorier" om fracking (bl.a. jordbävningar) inte är någonting som man behöver fästa något som helst avseende vid. Han framhöll tvärtom att de vänstervridna miljövännerna och deras "gröna struntprat" om klimatförändringar m.m. har dominerat debatten alltför länge.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Beskrivs som "unikt" av försvaret. Se videon från dramatiska övningen på Östersjön.0 Plus

Estoniakatastrofen

"Inte sant, dumheter." Svenska tidningen stämplas som fake news-källa.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Pratar om fred – men hur blir det? Utrikespolitiskt är Le Pens parti ett oprövat kort.0