Mordet på Jessica Whitaker
Jessica Doty Whitaker sköts i huvudet efter att ha yttrat "all lives matter" inför en svart mobb.

Ung småbarnsmamma sa "all lives matter" – avrättades av svarta mobben

Publicerad 12 juli 2020 kl 11.40

Utrikes. En vit småbarnsmamma mördades genom att skjutas i huvudet efter att ha hamnat i ett gräl om "Black lives matter" med en grupp svarta män. Fallet mörkas nästan helt i amerikansk media.

Dela artikeln

Enligt den lokala tv-kanalen Fox 59 blev Jessica Doty Whitaker, 24, skjuten till döds vid centralkanalen i Indiana tidigt på söndagen förra veckan, efter att ha firat USA:s nationaldag.

Offrets anhöriga uppger att det hela började med att kvinnan hamnat i ett gräl om "Black lives matter" och "språkbruk", skriver Fox 59.

Enligt hennes fästman väntade gruppen hon argumenterat med senare på dem under en bro. När paret och deras vänner kom dit blev kvinnan skjuten till döds.

Händelsen har ignorerats helt av medier med nationell täckning i USA, konstaterar Gateway Pundit.

Detta är dock föga förvånande. Sajten har talat med offrets far, Robert Doty, som upplyser om de detaljer som lokalkanalen väljer att inte återge.

Han uppger att dottern blev skjuten i huvudet efter att ha yttrat "all lives matter" till afrikanerna.

Enligt Doty har vare sig CNN eller Fox News, som båda har nationell täckning, visat något intresse för att rapportera om händelsen. Detta trots att gärningsmännen ännu är på fri fot.

Jessica Doty Whitakers farfar skriver på Facebook att mordet genomfördes av "flera svarta gärningsmän" som sköt henne i huvudet.

"Varför är ingen upprörd över det här? Är det för att BLM var inblandade eller för att offren var vita unga vuxna?" frågar sig farfadern i sitt inlägg.

Enligt offrets syster blev småbarnsmamman skjuten tre gånger, i huvudet och i benet.

Whitaker lämnar efter sig en treårig son. En insamling har startats på Gofundme till förmån för sonen och för att täcka begravningskostnaderna. Hittills har drygt 10.000 dollar samlats in.

Polisen har släppt en video från mordplatsen som visar hur en man springer förbi en lekplats i samband med brottet:


Vet inget om frågan, som inte alls finns på agendan. Samtidigt rapporteras om uråldriga reningsverk och tiotusentals farliga ämnen i vattnet.0 Plus

Kolumn: Joakim Andersen. Sahra Wagenknecht höjer upprorsfanan mot PK-väldet och invandringen i sin nya bok.0 Plus

Ekonominyheter

Skjuter i höjden. En bitcoin kostar nu 62.000 dollar.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Över 100.000 män har undersökts. Men nu stoppas studien – eftersom resultatet är "rasistiskt".0 Plus

Mer från Utrikes

Vetenskap

Tre nya minimånar upptäckta i vårt solsystem. Hittades runt Neptunus och Uranus.0 

Cambridge-forskare: I princip noll svarta på toppositioner om meritokrati tillämpas. Vädjar till etablissemanget att acceptera den biologiska verkligheten.0 Plus

Kultur