Terrordåden i Bryssel
Ungerns utrikesminister Péter Szijjártó.

Ungern: "Går inte att förneka att den illegala invandringen ökat terrorhotet"

Publicerad 22 mars 2016 kl 23.55
Av Mattias Albinsson

Utrikes. Ungerns utrikesminister Péter Szijjártó hävdade under tisdagen att det "inte går att förneka" att den illegala invandringen ökat terrorhotet mot Europa, syftandes på det pågående asylkaos där miljoner invandrare från tredje världen strömmat in illegalt i EU.

Gilla artikeln på Facebook

Szijjártó hävdade att "ingen europé som är vid sina sinnens fulla bruk" kan förneka att terrorhotet ökat markant, står det att läsa i en kommuniké på den ungerska regeringens hemsida.

Den ungerske utrikesministern fortsatte med att konstatera att "terrorhotet ökat av det dagliga, illegala och okontrollerade inflödet till kontinenten av tusentals människor med okänd identitet, ursprung och intentioner".

Szijjártó tog även upp den skarpa kritik som den ungerska regeringen fått utstå för den strikta migrationspolitik som landet för och poängterade att reglerna finns till för att skydda Ungern och det ungerska folket.

Ungerns premiärminister Viktor Orbán sade under tisdagen att han var chockad av terrordåden i Bryssel och att det är viktigt att bekämpa all form av terrorism. Det kom även fram att två av dem som skadades vid terrordådet var ungrare.

Sverige
Sveriges statsminister Stefan Löfven underströk vid en presskonferens idag "vikten av det öppna och demokratiska Sverige", något som tolkats som att den rödgröna regeringen inte kommer agera för att förhindra att terrorister invandrar till, får stanna i eller agera från Sverige.

– Vi får inte låta oss slutas, för då har de vunnit, proklamerade Löfven under tisdagen.

Sedan tidigare står det klart att terrorister och massmördare får stanna i Sverige, trots att Säkerhetspolisen vill utvisa dem, eftersom de riskerar att straffas med döden i sina hemländer.

Sverige välkomnar terrorister som Säpo vill utvisa – "vi utvisar inte folk i döden"

En av de IS-terrorister som sköts ihjäl vid ett polistillslag i Belgien förra veckan var folkbokförd i Sverige och invandrade hit från arabvärlden 2010. Enligt Löfven finns det i nuläget inget som tyder på att terrorattentaten i Bryssel hade kopplingar till Sverige.

Brysselterroristen Mohamed var "svensk"


Bok: Så klarar du livhanken i mångkultur. Mer magkänsla och mindre politisk korrekthet är experternas råd.0 Plus

Professor Paul Gottfried reder ut frågan som alla ställer sig. De ligger bakom västvärldens nya bisarra överideologi.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.