Ungern och invandringen
Invandrarna uppviglas att gå till attack mot de ungerska gränspoliserna.

Ungern efterlyser stenkastande invandrare – "de begick ett terrordåd"

Publicerad 19 september 2015 kl 16.16

Utrikes. Ungerska myndigheter försöker nu få tag på den hord av invandrare som i onsdags eftermiddag gick till våldsam attack mot ungerska gränspoliser.
– De begick ett terrordåd, säger en ungersk regeringstalesman.

Gilla artikeln på Facebook

Det var vid halv fyra-tiden i onsdags eftermiddag som en större grupp invandrare, som vägrades passera gränsen mellan Serbien och Ungern, gick till våldsam attack mot de ungerska gränspoliserna. Stenar, betongbitar, vattenflaskor och andra föremål kastades mot dem – 20 polismän skadades, varav två allvarligt.

I Sverige är såväl polis- och brandmän som ambulanspersonal vana vid att utsättas för stenkastning av aggressiva invandrare – men i Ungern har onsdagens händelser rört upp mycket starka känslor.

Attacken har kommit att hamna högt upp på regeringens såväl som polismyndighetens agenda och rubriceras som ett terrordåd på den ungerska regeringens hemsida.

– Vi måste prata om beväpning, hot och terrorism, sade presschefen för Ungerns utrikesdepartement, Tamás Menczer, vid en pressträff igår.

Han fortsatte med att ta upp hur EU-politiker och västerländsk vänstermedia påstått att polisen "agerade brutalt mot de försvarslösa migranterna", anklagelser som han tillbakavisade.

– Videoupptagningarna talar för sig själva. De visar tydligt att beväpnade aggressiva migranter attackerade ungersk polis och den ungerska gränsen med stenar och betongbitar, sade Menczer.

Den ungerska polismyndigheten har släppt bilder från händelsen och efterlyser de invandrare som attackerade gränsen. På flera av bilderna syns hur en av migranterna eldar på folkmassan genom att i en megafon skandera slagord på engelska och arabiska.

– Sedan när ingår en megafon i standardutrustningen för en oskyldig invandrare? frågar sig Tamás Menczer retoriskt.


Bär på särskild "spök-dna" som saknas hos européer och asiater. Men forskarna vet inte vad det är för apmänniska som afrikanerna blandat sig med.0 Plus

Salivprover visar: Homofobi kan vara naturligt. Åsynen av hånglande män framkallar samma α-amylasnivåer som fluglarver och otäcka maskar, hos heterosexuella män.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Nya migrantrutten: Ryssland–Finland

Har gett upp Vitryssland. Nu marknadsförs en ny rutt in i EU för illegala araber och kurder.0 

Ekonominyheter

Elbristen driver upp brödpriset

Limporna tros nu bli 1–2 kronor dyrare.. Pågens vd: "Regeringen har låtit montera ner kärnkraften."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.