USA-frågeställningen: Sverige bytte ut 2% av sin befolkning på ett år – vad hände sen?

Publicerad 12 juni 2021 kl 17.55

Utrikes. Vad har egentligen hänt med Sverige sedan landet öppnade sina hjärtan och tog emot 160.000 asylsökare under asylkaosets toppår 2015? I en intervju med Fox News beskriver Eva Vlaardingerbroek, ankare på SD:s tv-satsning Riks, landets resa från småtråkig mångkultur till fullständigt kaos.

Gilla artikeln på Facebook

– Det som hände var att något man nästan kan kalla en epidemi av brott sköt i höjden i Sverige. För bara en vecka sedan kom en svensk rapport om dödligt vapenvåld, och där visade det sig att Sverige har gått från att vara en av de säkraste länderna i Europa till att nu vara det näst farligaste landet att vistas i, säger Vlaardingerbroek i intervjun.

Eva Vlaardingerbroek, 24, är en holländsk konservativ opinionsbildare som för några år sedan skrev en masteruppsats om problemen med den svenska samtyckeslagen. Sedan dess har hon flyttat till Sverige och arbetar idag för SD:s Youtube-kanal Riks, där hon har en egen talkshow.

I intervjun med Tucker Carlson påpekar Vlaardingerbroek att många svenskar fortfarande drar sig för att dra paralleller mellan invandring och brott, och att kopplingen dem emellan fortfarande officiellt förnekas.

– Men man måste ju konstatera att den som än idag vägrar att erkänna att det finns ett samband mellan invandringen och ökningen av brott i Sverige antingen måste befinna sig i nåt elfenbenstorn uppe i det blå eller har ett egenintresse i att mörklägga sanningen. För vi talar inte bara om vapenvåld utan om gängkrig som utkämpas på svenska gator, sprängningar, knivattacker och inte minst en ökande mängd våldtäkter, säger hon.

Att de svenska Socialdemokraterna och statsminister Stefan Löfven officiellt förnekar kopplingen mellan invandring och brott är inte förvånande, menar Vlaardingerbroek.

– Det är den socialdemokratiska regeringen i Sverige som bär ansvaret för de här skadliga följderna, och de föredrar ju såklart att det svenska folket inte känner till de exakta siffrorna och inte kan dra paralleller mellan brott och invandring.

Och det officiella svenska förnekandet kan ibland få rent absurda konskvenser.

– I den här rapporten om dödligt vapenvåld, där nämner man inte ens ordet invandring, konstaterar Eva Vlaardingerbroek.


Professor Paul Gottfried reder ut frågan som alla ställer sig. De ligger bakom västvärldens nya bisarra överideologi.0 Plus

Attackerade tv-profilen i grupp. Men det slutade med att vänsterextremisterna fick fly undan 57-åringen i panik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Morgan Johansson får kritik för attack mot Ivar Arpi

"Vad har du själv gjort i politiken?" Nu anklagas S-ministern själv för att ha "släppt in halva Afrika och Mellanöstern".0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.