Bertil Torekulls debattartikel
Kollage från Twitter.

Uteslutningskrav mot Torekull efter debattartikeln

Publicerad 5 april 2015 kl 16.02

Politik. Flera miljöpartister kräver nu att Bertil Torekull utesluts ur partiet efter sin debattartikel i Expressen idag där han kräver ett tillfälligt invandringsstopp.
"Det finns en risk att Bertil Torekull kan komma upp för diskussion gällande uteslutning ur MP nu", twittrar bland annat regionfullmäktigeledamoten Joachim Höggren (MP).

Gilla artikeln på Facebook

Det är många miljöpartister som är upprörda över Bertil Torekulls debattartikel i Expressen idag på morgonen där han efterlyste "undantagstillstånd i flyktingfrågan" och frågade sig om "vår allmänna blågula medmänsklighet räcker för att lösa problemen" med invandringen.

En av dem är Joachim Höggren som är ungdomsförbundet Grön ungdoms språkrör på Gotland samt lokal regionfullmäktigeledamot för partiet. På Twitter skriver han att "det finns en risk att Bertil Torekull kan komma upp för diskussion gällande uteslutning ur MP nu".

När Fria Tider ringer upp den 23-årige Gotlandspolitikern vill han inte kommentera sitt uttalande på Twitter eller svara på frågor om det.

– Jag vill inte ha någon kontakt med Fria Tider, det är inte en tidning som jag tycker är bra, säger han.

En annan som ifrågasätter Torekull är Malmös kommunalråd Nils Karlsson (MP) som skriver på Twitter att "i miljöpartiet får man skärpa till sig". Honom lyckas Fria Tider däremot inte få tag på, istället hälsar hans sambo att vi får återkomma efter påskhelgen.

Under eftermiddagen bemötte dessutom Miljöpartiets migrationspolitiska talesman Maria Ferm Torekulls debattartikel med en egen dito. Bland annat skriver hon i den att det har gått bra för de invandrare som kom till Sverige från Balkan under 1990-talet. Hon tar däremot aldrig upp hur det har gått för de somalier och eritreaner som kom till Sverige under samma tidsperiod.

Fria Tider har även sökt Maria Ferm för en kommentar.


Nyheter från förstasidan

Norsk polis: Saknad Wikileaks-hackare "drunknade"

Kroppen efter Arjen Kamphuis, 47, har aldrig hittats. Men norsk polis utgår från att det hela är en olycka och avslutar nu utredningen om hans försvinnande.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Bluffen håller på att ersätta kristendomen. Globalt prästerskap krävs för att tolka och tämja den hotande katastrofen, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Elchocksbehandling föreslås som enda lösning för att "bota rasism". Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan.0 Plus

Sömnapné kopplas till cancer hos kvinnor. Två- till trefaldigt ökad risk för cancer bland kvinnor med mer uttalad sömnapné.0 

Kultur

Klottersanerare råkade måla över "konstverk" i Rågsved. Misstog "klassisk muralmålning" för vanligt klotter.0 

Dan Park får fyra månaders fängelse – HD prövar inte fallet. Hårt straff för politiskt inkorrekta skämtbilder.0