Utlänning döms till fängelse för överfallsvåldtäkt mot 13-årig flicka

Publicerad 18 juli 2019 kl 13.07

Inrikes. Den 22-årige invandrare som åtalats för den brutala överfallsvåldtäkten mot en 13-årig flicka i Huddinge i april döms nu till sex år och sex månaders fängelse för grov våldtäkt mot barn, rapporterar Mitt i.

Gilla artikeln på Facebook

Det var den 25 april i år som en 13-årig flicka överfölls och utsattes för en brutal våldtäkt på väg till skolan i Länna i Huddinge.

Gärningsmannen, som var maskerad, slet in flickan i ett skogsparti och våldtog henne flera gånger. Han sade att han var beväpnad med kniv och hotade mörda flickan om hon gjorde motstånd.

Ett par dagar senare anhölls en man i sin frånvaro och dagen därefter greps han. Gärningsmannen är en invandrare född 1997 och medborgare i Thailand. Han har erkänt gärningen men nekat till grovt brott.

Enligt Mitt i ska 22-åringen ha släppts från fängelset bara 16 dagar innan överfallsvåldtäkten mot den 13-åriga flickan. Detta sedan han avtjänat straff för att ha misshandlat en gravid kvinna med metallrör. Invandraren har ett digert brottsregister.

Enligt den ett år gamla domen i Södertörns tingsrätt, gällande hans järnrörsattack, angrep mannen på morgonen den 21 november 2017 en gravid svensk kvinna i Årsta i Stockholm. Enligt åklagaren var brottet grovt eftersom mannen "visat särskild hänsynslöshet och råhet och våldet varit livsfarligt", något Fria Tider tidigare skrivit om.

Södertörns tingsrätt dömer nu mannen till sex år och sex månaders fängelse för grov våldtäkt mot barn. Detta är vad åklagaren yrkat på.


"Enda sättet att stoppa rasismen." Välj: "Invänta er död" eller begå självmord.0 Plus

Bland varsomhelstare och någonstansare. Joakim Andersen om den globala klassens lågintensiva krig mot sina undersåtar.0 Plus

Vansinneskörningen i Malmö

Körde sin Mercedes rakt in i parkerade bilar under vansinnesfärd. Mammans ben var "söndertrasat" när den 21-årige bidragstagaren valde att avvika i riktning mot Rosengård.0 Plus

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0