Våldtäktsförsök i Töreboda – tidningar döljer kvinnans signalement om "utländsk bakgrund"

Publicerad 7 maj 2019 kl 00.24

Utrikes. En 26-årig kvinna utsattes för ett sexuellt överfall i Töreboda i fredags men räddades av sin hund, berättar hon i ett viralt inlägg på Facebook, där hon även beskriver förövaren.

Gilla artikeln på Facebook

Det var vid 21.00-22.00-tiden i fredags som en kvinna utsattes för ett överfall nära allén vid Coop Konsum och Systembolaget i Töreboda i Västergötland.

Kvinnan hade dock med sig sin hund, Larrac, en specialtränad schäfer, vilket förhindrade att överfallet gick längre än det gjorde.

"Som tur var hade jag min hund som skyddade mig mot överfallet. Jag klarade mig undan med ett par blåmärken som tur var. Utan honom hade det blivit värre", säger hon på Facebook.

Hunden, som kissade när mannen gick med bestämda steg mot kvinnan, ska ha bitit mannen så illa att han började vråla av skrik.

– Först tänkte jag att han bara skulle gå förbi mig, men sedan tog han tag i min arm och började ta på ställen man verkligen inte ska ta på, säger kvinnan till Aftonbladet, som uppmärksammat händelsen.

Hon berättar också att hon har ont och blåmärken över kroppen, och att hon inte längre vågar gå ut, inte ens på dagtid, eftersom hon blivit så chockad och rädd för främmande män.

Kvinnan uppmanar alla på Facebook att dela hennes inlägg för att få fatt i gärningsmannen innan han ger sig på någon annan, men Aftonbladet skriver ändå inte ut hennes tydliga signalement.

Tidningen hade först en länk till hennes Facebook-inlägg, där signalementet står, men har senare tagit bort den.

Enligt Expressen ska mannen ha tagit tag hårt i kvinnans arm, och sedan stoppat sin egen arm mellan benen på henne och tagit på hennes bröst.

– Jag kommer ihåg smärtan och den rena och skära paniken, säger hon i tidningen, som i skrivande stund inte heller har publicerat några uppgifter om mannens utseende.

Så här lyder kvinnans signalement och uppmaning:

"Mannen var ca 180-190cm lång, väger runt 70-80kg, runt 30-40 års åldern, svart hår och långt hår till hakan. Troligtvis med utländsk bakgrund. Han bar en svart jacka och svarta mjukisbyxor av märket Puma. Jag skulle uppskatta om någon känner igen mannen att höra av sig till mig och även polisen så han inte längre springer på våra gator."

Enligt polisen är ärendet i nuläget rubricerat som sexuellt ofredande. Kvinnan själv kallar det för ett våldtäktsförsök på Facebook.


Nya Sverigebilden

Den politiska korrektheten har sprängt alla gränser, enligt danska profilen. "Krävs fackmän inom psykiatrin" för att beskriva det politiska tillståndet i Sverige.0 Plus

Missar aldrig chansen att utmåla oss som monster. Kultförfattaren Jim Goad förklarar hur vi hamnat här.0 Plus

Nyheter från förstasidan

FHM tvärvänder om munskydd: "Kan faktiskt hjälpa"

"Vi får ny kunskap hela tiden." Sverige bygger kapacitet för att kunna coronatesta 100.000 personer i veckan.0 

Ekonominyheter

Ingves krislån kan leda till personlig konkurs

Okänd fälla hotar styrelseledamöter i aktiebolag.. Svensk lagregel gör det omöjligt låna till kostnader i en kris.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Svenskar vistas utomhus 43 procent mer än vanligt. Överläkare: 70-åringar "som trotsiga tonåringar".0 Plus

Professorn: "Stäng ner samhället nu". Folkhälsomyndighetens strategi fortsätter sågas.0 

Kultur

Jonas Gardell fortsätter turnera – pressar ner åhörarna till 499. Stenrike vänsterkomikern får hård kritik för coronadraget.0