4H-våldtäkten i Lund
OFFER: På den här gården i Lund blev den 14-åriga flickan gruppvåldtagen. Enligt skolans rektor är somaliern också ett "offer" eftersom han dömts till 100 timmars ungdomstjänst för våldtäkten.

Våldtäktsmän får gå kvar på offrets skola – rektorn: De är också offer

Publicerad 7 mars 2017 kl 14.16

Inrikes. I december ifjol dömdes en 16-årig somalier för att tillsammans med ännu en elev ha våldtagit en 14-årig flicka på en toalett. Trots domen får våldtäktsmännen fortsätta gå på offrets skola.
– Alla tre är på sätt och vis offer i det här, säger rektorn till Sydsvenskan.

Gilla artikeln på Facebook

I mitten av december 2016 dömdes en 16-årig somalier för våldtäkt mot barn för att ha våldtagit en 14-årig flicka tillsammans med en kamrat. Duon, som tidigare hade misshandlat och mobbat flickan, låste i maj förra året in 14-åringen på en toalett på en ungdomsgård i Lund och våldtog henne.

Flickan berättade att våldtäktsmännen hade hotat att sprida rykten om henne om hon inte gick dit och träffade dem.

Den ene pojken var minderårig när gruppvåldtäkten begicks och lämnades därför till socialtjänsten. Den andre, en 16-årig somalier, dömdes till ungdomsvård och ungdomstjänst i 100 timmar. I samband med vården bör han enligt socialtjänsten "utbildas så att han kan göra bra val för att skydda sig själv och andra"

Skribenten Ann Heberlein, vars dotters väninna går i samma klass som 16-åringen, uppmärksammade i en artikel på Ledarsidorna i helgen att våldtäktsmännen får gå kvar på offrets skola.

Flickan har å sin sida inte gått till skolan, där hon fortfarande är inskriven, sedan våldtäkten ägde rum, enligt Sydsvenskan. Istället undervisas hon på annat håll.

Skolans rektor är dock nöjd med sitt agerande. Rektorn säger till Sydsvenskan att även våldtäktsmannen också är ett offer eftersom han tvingas genomföra 100 timmars ungdomstjänst för gruppvåldtäkten mot 14-åringen. .

– Killen som nu blivit dömd har ju fått ett ganska kännbart straff och är på det sättet ett offer, säger rektorn till Sydsvenskan.

Uppdatering:

Enligt Sydsvenskan har våldtäktsmännen nu, efter uppmärksamheten i media, flyttats från skolan.

– Vi tog ett felaktigt beslut tidigare, säger skoldirektör Mats Jönsson till tidningen på tisdagen.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Nyheter från förstasidan

Åkessons plan: "Avsätta Löfven – en gång för alla"

Höll sommartal i Sölvesborg. SD-ledarens uppmaning till regeringen: "Det är dags att ni ställer er på rätt sida av historien."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.