Den dömde (infälld i bild).

Våldtog 13-årig flicka och hotade sprida nakenbilderna

Publicerad 13 maj 2018 kl 14.26

Inrikes. Genom utpressning och hot lyckades Borås-araben tvinga den svenska flickan till samlag vid en rad tillfällen. Han visste att flickan var under femton år vid alla tillfällen han begick övergreppen. Tingsrätten friade honom från sexuellt utnyttjande av barn, men hovrätten ändrar tingsrättens dom och och dömer mannen för våldtäkt mot barn. Straffet blev åtta månaders ungdomsvård och skadestånd.

Gilla artikeln på Facebook

Mellan den 1 oktober 2015 till 5 april 2016 våldtogs en svensk flicka totalt sex gånger i en idrottshall i Borås av irakiern, som uppger sig vara 19 år.

Efter att "boråsaren" ifjol friats från sexuellt utnyttjande av barn döms han nu hovrätten för barnvåldtäkt, skriver Borås Tidning.

I polisförhör har flickan berättat att hon och irakiern träffades i början av 2015 i idrottshallen. De blev tillsammans, men hennes föräldrar var emot förhållandet på grund av åldersskillnaden mellan de två, vilket fick relationen att ta slut efter ett par veckor.

Hon hade berättat för irakiern att hon endast var 13 år. Efter sommarlovet började han ta kontakt med flickan via sociala medier. Efter ytterligare tid skrev han att han ville ha nakenbilder av henne. I meddelandet utpressade han henne att skicka bilderna, annars skulle han säga till hennes föräldrar att de haft sex tillsammans. Hon kände sig tvungen och skickade bilderna.

I början av oktober 2015 ringde irakiern flickan och bad om att få träffas i idrottshallen. När de träffades ville han att de skulle gå till omklädningsrummet för flickor. När de var inne i rummet sa han flera gånger om att han ville ha sex och tog på hennes kropp samt försökte kyssa henne, men hon avvisade honom. Han klädde därefter av sig och sa "om du inte har sex med mig så kommer jag att visa nakenbilderna för dina föräldrar".

Efter att han tjatat på henne gick hon till slut med på att ha sex, eftersom han lovade att ta bort bilderna efteråt från sin telefon. De genomförde vaginalt samlag, vilket var första gången för henne.

I november 2015 kontaktade irakiern flickan igen. Han ville ha sex med, men det ville inte hon. Då hotade mannen henne igen om att visa nakenbilderna för andra om hon inte ställde upp. De träffades på samma ställe. Enligt flickan använde mannen både fysiskt och ”muntligt” tvång.

Efter julen hörde han av sig igen, och fram till april 2017 hotade han sig till samlag av flickan på samma sätt vid en rad tillfällen.

Irakiern visste enligt domen att flickan var 13 och 14 år vid samlagen, eftersom hennes födelsedatum stod tydligt på hennes Facebook-profil och att hon talat om sin ålder för honom. Han visste vilken skolklass flickan gick på och har dessutom bett henne säga att hon var äldre inför hans vänner, skriver hovrätten.

Flickan har efter händelserna gått hos psykolog i ett och ett halvt år. Hon har fått diagnosen posttraumatiskt stressyndrom och har haft svårt att sova samt medicinerats. För henne har det känts hemskt och hon har tappat kontakten med sina skolkamrater.

Allmänna handlingar visar att våldtäktsmannen är medborgare i Irak och Sverige. Han kom till Sverige år 2009. Medborgarskap i Sverige fick han år 2014 och det går därför inte att utvisa honom med nuvarande lagstiftning.

Den 24 april 2018 meddelade Hovrätten för västra Sverige domen. 19-åringen döms för våldtäkt mot barn. Straffet blev åtta månaders ungdomsvård. Han ska även betala totalt 155.000 kronor i skadestånd till flickan.


"Mest osmakliga jag sett." Medelålders kvinnor i tårdrypande dokumentär om vuxna afghanska "barnen".0 Plus

Flyktingar med asyl i EU "flyr" till Sverige. "När de berättade om bidragsnivåerna förstod jag att jag hamnat på helt fel ställe".0 Plus

Nyheter från förstasidan

Miljoner Hongkongbor ska erbjudas brittiskt medborgarskap

Boris Johnson öppnar för massivt kinesinflöde. "Vi ska omedelbart gå vidare för att de ska få den här möjligheten."0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.