Malmö tingsrätt dömer våldtäktsmannen till ett så kallat humant straff.

Våldtog och hotade döda barn – får en månads fängelse

Publicerad 3 juli 2017 kl 14.51

Lag & Rätt. En afghan som påstår sig vara 19 år våldtog under brutala former ett riktigt barn, en pojke, på ett HVB-hem. Nu döms han till en månads fängelse och slipper utvisning eftersom han redan fått bli svensk medborgare – trots att han sedan tidigare var dömd för våldsbrott.

Gilla artikeln på Facebook

Våldtäkten ägde rum på ett boende för så kallade ensamkommande flyktingbarn i Malmö i december 2015.

Offret, en 13-årig pojke, tittade på en fotbollsmatch tillsammans med våldtäktsmannen Mehdi inne på den senares rum.

När första halvlek var över förklarade Mehdi för pojken att de skulle ha sex. Pojken trodde först att mannen skämtade, men Mehdi tog då tag i hans nacke och tryckte ner honom.

Mehdi förklarade att han skulle vrida nacken sitt offer om denne blev högljudd. När pojken försökte resa sig slog då Mehdi två knytnävsslag mot hans axel, höll med armen runt hans nacke och tryckte till och sade att han skulle knäcka offrets nacke. Därefter genomförde han det anala samlaget.

Efteråt förklarade Mehdi att han skulle döda pojken om han berättade för polisen vad som hänt.

Pojken lyckades, med hjälp av Google Translate, förklara för en kvinnlig anställd på sitt boende att han hade blivit våldtagen. Och nu dömer Malmö tingsrätt den 19-årige afghanen för våldtäkt och övergrepp i rättssak – till en månads fängelse.

Mehdi kan inte utvisas eftersom han har blivit svensk medborgare. Detta trots att han, sedan han kom till Sverige så sent som 2012, dömts för en rad olika brott. I maj 2014 dömdes han till 25 timmars ungdomstjänst för försök till misshandel, misshandel, olaga hot, ofredande och skadegörelse.

Malmö tingsrätt väljer dessutom att häva reseförbudet mot Mehdi med hänvisning till att han "infunnit sig vid båda huvudförhandlingstillfällena i tingsrätten" och att risken därför inte är tillräckligt stark för att han ska försöka hålla sig undan det mycket korta fängelsestraff han dömts till för våldtäkten.

Pojken som utsattes för våldtäkten uppgav under rättegången att han efter händelsen mått jättedåligt och velat ta livet av sig. Han har också börjat använda droger och ta sömntabletter.

Domen i Malmö tingsrätt har undertecknats rådmannen Jenny Wennhall. Hon och nämndemännen Pia Andersson, Elisabeth Jaenson och Malcolm Jallow var eniga.


Coronavaccin

"Vad håller du på med jävla somalier?" Borlänge-familjen vågade inte bo kvar efter mardrömslika upplevelsen.0 Plus

Asylkaoset

Nyheter från förstasidan

Nederländerna: Uteslut Ungern ur EU

Pedofillagen blev spiken i kistan. Nu vill liberala Nederländerna utesluta Ungern ur unionen.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Vetenskap

Psykiatrivarningen: Viruset kan utlösa psykos. Coronalarm från Akademiska sjukhuset.0 

Han blir yngst hittills i rymden. Slår rysk kosmonaut med sju år.0 

Kultur

Kurt Westergaard död. Danske Muhammedtecknaren avliden.0