Terrordådet i Stockholm
Arkivbild.

Vänsterns svar på terrorn: Manifestation mot rasism

Publicerad 8 april 2017 kl 20.03

Inrikes. Under lördagskvällen arrangerar Röda korset och "Refugees welcome" en ljusmanifestation i Umeå med anledning av terrordådet i Stockholm. Demonstrationen är en protest mot rasism, säger arrangören.

Gilla artikeln på Facebook

På Facebook har evenemanget över 150 deltagare men initiativtagaren Hanna Jerndal hoppas att fler ska komma, säger hon till SVT Nyheter.

Ljusmanifestationen tar avstånd från terror men Hanna Jerndal understryker att det också är en "aktion mot hat och rasism", skriver SVT.

Detta eftersom terrordåd som det i Stockholm på fredagen, som en utländsk muslimsk man sitter anhållen misstänkt för, kan framkalla "rasism" hos svenskarna, menar arrangörerna.

– Vi vill stå enade mot våldet men också mot det hat och den rasism som gror i fotspåren av våldet och som brukar följa den här typen av händelser, säger Hanna Jerndal till SVT Nyheter.

Hur många som deltar i manifestationen i Umeå är oklart.

I morgon söndag arrangeras en annan "kärleksmanifestation för att stå upp mot våld och terror" i Stockholm, skriver Sveriges Radio.


Familjen som flydde Sverige

Sverige tvångsplacerade henne hos arabisk bidragsfamilj. Då "kidnappade" pappan sina egna döttrar och flydde landet – nu talar hon ut i utländsk media.0 Plus

Befolkningsbytet

Nytt rekord i utvandring. Siffror visar: Så flyr vi när tredje världen flyttar in.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0