Vänsterupploppet på Berkeley

Vänsterupplopp på universitet i USA

Publicerad 2 februari 2017 kl 08.24

Inrikes. När den kände Trump-anhängaren Milo Yiannopoulos skulle tala vid Berkeley-universitetet på onsdagen startade vänsterextremister upplopp. Kravallpolis tvingades upprätthålla ordningen och mötet ställdes in, rapporterar Fox News.

Gilla artikeln på Facebook

Breitbart-redaktören Milo Yiannopoulos skulle tala på det prestigefyllda Berkeley-universitetet under onsdagen, men talet fick ställas in på grund av våldsamma upplopp, uppger Fox News.

Yiannopoulos är en känd Trump-anhängare och aktiv debattör som ofta är en måltavla för ilskna vänsterextremister. Mer än 1500 personer hade samlats för att störa mötet vid det kända universitetet och därför tvingades man ställa in föredraget av säkerhetsskäl.

– Våldsamma vänsterdemonstranter stormade in i byggnaden så att jag tvingades lämna platsen med hjälp av polis och säkerhetsvakter, säger Yiannopoulos till Fox News.

Svartklädda och maskerade personer kastade rökbomber och brinnande föremål mot universitetsbyggnaden där talet skulle hållas. Man använde även en dieselgenerator för att tända en stor brasa på gatan utanför byggnaden.

– Jag tycker att det som hände ikväll är avskyvärt och ett hemskt spektakel och oerhört förnedrande för det högre utbildningssystemet i USA, säger Yiannopoulos.

Kravallutrustad polis var på plats för att säkerställa ordningen men det finns inga uppgifter om att någon har gripits för upploppen.


Nyheter från förstasidan

Trudeau fortsätter regera Kanada

Vänstern behåller makten. "Folk har röstat för en progressiv agenda."0 

Ekonominyheter

Larmet: Många svenskar har inte längre råd köpa mat

Hjälporganisationer vittnar om misär på Sveriges gator.. Folk kan inte ens ordna mat på bordet, "varken åt sina barn eller sig själva."0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Gängen markerar sina revir. För att förstå varför måste vi lämna det liberala sättet att tänka, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Mer från Inrikes

Vetenskap

Forskare hittade uråldrigt liv i Siljans meteoritkrater. Fynden kan användas för att utforska liv på Mars.0 

Svenska kvinnor gavs testosteron – då ökade deras prestation. Manliga könshormonet gav tydlig effekt på unga kvinnor.0 Plus

Kultur

Svenskt kultspel ska censureras efter PK-påtryckningar. Crusader Kings anklagas för "fascism" av spelskribenter.0