Vänsterupploppet på Berkeley

Vänsterupplopp på universitet i USA

Publicerad 2 februari 2017 kl 08.24

Inrikes. När den kände Trump-anhängaren Milo Yiannopoulos skulle tala vid Berkeley-universitetet på onsdagen startade vänsterextremister upplopp. Kravallpolis tvingades upprätthålla ordningen och mötet ställdes in, rapporterar Fox News.

Gilla artikeln på Facebook

Breitbart-redaktören Milo Yiannopoulos skulle tala på det prestigefyllda Berkeley-universitetet under onsdagen, men talet fick ställas in på grund av våldsamma upplopp, uppger Fox News.

Yiannopoulos är en känd Trump-anhängare och aktiv debattör som ofta är en måltavla för ilskna vänsterextremister. Mer än 1500 personer hade samlats för att störa mötet vid det kända universitetet och därför tvingades man ställa in föredraget av säkerhetsskäl.

– Våldsamma vänsterdemonstranter stormade in i byggnaden så att jag tvingades lämna platsen med hjälp av polis och säkerhetsvakter, säger Yiannopoulos till Fox News.

Svartklädda och maskerade personer kastade rökbomber och brinnande föremål mot universitetsbyggnaden där talet skulle hållas. Man använde även en dieselgenerator för att tända en stor brasa på gatan utanför byggnaden.

– Jag tycker att det som hände ikväll är avskyvärt och ett hemskt spektakel och oerhört förnedrande för det högre utbildningssystemet i USA, säger Yiannopoulos.

Kravallutrustad polis var på plats för att säkerställa ordningen men det finns inga uppgifter om att någon har gripits för upploppen.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Jan Tullberg om att försörja välfärdskungar eller nomenklatura.0 

Mer från Inrikes

Person hittad mördad i skog i Alvesta

Hittades i ett skogsparti.. Anledningen till brottsrubriceringen är de "iakttagelser som polisen gjort på platsen".0 

Tre gripna i Stockholm för mord i Danmark

Greps på måndagen.. Misstänks för två mord och ett mordförsök.0 

60-årig invandrare döms för taxivåldtäkt

Den unga kvinnans liv är förstört.. Hon har panikångest, mardrömmar, sover dåligt och kan inte jobba.0 

Sidor

Vetenskap

Spektakulära fyndet: 210.000 år gammal mänsklig skalle i grekisk grotta. Människan kan ha funnits i Europa 150.000 år tidigare än man trott.0 

Svensk uppfinning kan stoppa sommarhettan inomhus. Specialdesignad fönsterfilm fördelar solens värme jämnt från morgon till kväll.0 

Kultur

James Bond ersätts av kvinnlig afrikan i nästa film. Hon spelar "agent 007" i kommande Bondfilmen.0 

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0