Vänsterupploppet på Berkeley

Vänsterupplopp på universitet i USA

Publicerad 2 februari 2017 kl 08.24

Inrikes. När den kände Trump-anhängaren Milo Yiannopoulos skulle tala vid Berkeley-universitetet på onsdagen startade vänsterextremister upplopp. Kravallpolis tvingades upprätthålla ordningen och mötet ställdes in, rapporterar Fox News.

Gilla artikeln på Facebook

Breitbart-redaktören Milo Yiannopoulos skulle tala på det prestigefyllda Berkeley-universitetet under onsdagen, men talet fick ställas in på grund av våldsamma upplopp, uppger Fox News.

Yiannopoulos är en känd Trump-anhängare och aktiv debattör som ofta är en måltavla för ilskna vänsterextremister. Mer än 1500 personer hade samlats för att störa mötet vid det kända universitetet och därför tvingades man ställa in föredraget av säkerhetsskäl.

– Våldsamma vänsterdemonstranter stormade in i byggnaden så att jag tvingades lämna platsen med hjälp av polis och säkerhetsvakter, säger Yiannopoulos till Fox News.

Svartklädda och maskerade personer kastade rökbomber och brinnande föremål mot universitetsbyggnaden där talet skulle hållas. Man använde även en dieselgenerator för att tända en stor brasa på gatan utanför byggnaden.

– Jag tycker att det som hände ikväll är avskyvärt och ett hemskt spektakel och oerhört förnedrande för det högre utbildningssystemet i USA, säger Yiannopoulos.

Kravallutrustad polis var på plats för att säkerställa ordningen men det finns inga uppgifter om att någon har gripits för upploppen.


Satte skräck i muhammedanerna. Arabisk historiker: "Ingen vågade möta dem i strid"0 Plus

Vetenskap

Stor svensk studie bekräftar fördomar. Höjda bidrag från S-regeringen får bidragstagare att skaffa fler barn istället för att skaffa ett arbete, visar en undersökning från Inspektionen för socialförsäkringen.0 Plus

Forskarna om plötsliga ombytet. Omvälvande händelse runt 1000 f.Kr. förklarar religiösa tabut.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Vetenskap

Svensk studie: Vissa får för få antikroppar för att upptäckas. Alla undersökta coronapatienter hade antikroppar.0 

Forskare har lyckats studera extremt sällsynt grundämnde. Endast 70 mg astat finns i jordskorpan.0 

Kultur

Odenstaty invigdes i Staffanstorps kommun. Statyn är tre meter hög och sex ton tung.0 

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0