Vaccinerade barn mot corona – utreds för vållande till annans död

Publicerad 8 juni 2024 kl 14.32

Inrikes. Åklagare har inlett en förundersökning mot läkare vid Drottnings Silvias barnsjukhus och Sahlgrenska Universitetssjukhuset som vaccinerat barn mot covid-19. Detta efter att en pojke dött av Modernas vaccin.

Dela artikeln

Pojken dog den 13 februari 2022 men det var först i efterhand som familjen förstod att döden kunde ha något med vaccineringen att göra.

Att vaccinera barn mot covid-19 var vid tidpunkten en omstridd åtgärd, eftersom riskerna för biverkningar av vaccinet inte med självklart var lägre än riskerna med att få covid-19, som sällan ledde till allvarlig sjukdom hos barn.

Familjen lät då göra en medicinsk utvärdering som lett till att Åklagarmyndigheten beslutat att inleda en förundersökning om vaccineringen.

Kammaråklagare Helena Treiberg Claeson säger att det råder förundersökningssekretess och att beslutet inte kan kommenteras vidare.

Enligt Aftonbladet handlar brottsmisstankarna om förskrivning av Modernas covidvaccin, som ledde till att en 13-årig pojke avled av en infektion i hjärtat.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Tillväxten föll 0,7 procent. Utvecklingen förklaras bland annat av en nedgång i hushållens konsumtion.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.