Några av de efterlysta personerna.

Vaccinmotståndare slog sönder tv-hus

Publicerad 19 juli 2021 kl 15.30

Utrikes. TV-kanalen Sigma-tv på Cypern angreps på söndagskvällen av en uppretad folkmassa som vandaliserade lokalen och brände bilar. Attacken skedde efter att en stor demonstration hållits mot vaccinpass, rapporterar Cyprus Mail.

Gilla artikeln på Facebook

Cypern är ett av de EU-länder som gått allra längst med tvångsåtgärder under coronapandemin.

Regeringen inför nu krav på "säkerhetspass" till och med för att besöka mataffärer och resa i kollektivtrafiken, och för att över huvud taget få vistas på en plats där minst 20 personer är samlade.

Ett sådant pass får man om man antingen är vaccinerad, har testat sig inom de senaste 72 timmarna eller har tillfrisknat från covid-19.

Detta har skapat stor vrede, och tusentals personer demonstrerade på lördagskvällen mot coronapassen utanför presidentpalatset i Nicosia.

Därifrån gick ett stort antal demonstranter sedan vidare till Sigma-tv:s lokaler. Enligt Yle deltog cirka 2.500 personer i attacken.

– En feg attack ägde rum på söndag kväll utanför vårt högkvarter. Vårt högkvarter anfölls av en mobb som kastade fyrverkeripjäser och skadade våra bilar, rapporterade Sigma-tv sent på söndagskvällen.

Cyperns president Nicos Anastasiades fördömde på måndagen attacken som ett hot mot mediernas frihet.

Skadorna från händelsen beskrivs som omfattande. Fem personer gerps på söndagskvällen och ytterligare tio personer söks enligt polisen, som publicerat bilder på de efterlysta, skriver Cyprus Mail.


Brottsvåg på badhusen

"Jag befann mig i en sexuell nödsituation." Roade sig med att dyka från hopptornet efter våldsamma övergreppet, medan pojken fick föras till sjukhus.0 Plus

Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Vetenskap

Psykiatrivarningen: Viruset kan utlösa psykos. Coronalarm från Akademiska sjukhuset.0 

Han blir yngst hittills i rymden. Slår rysk kosmonaut med sju år.0 

Kultur

Kurt Westergaard död. Danske Muhammedtecknaren avliden.0