Våldtog kvinnligt hedersoffer med sin kusin

Publicerad 7 februari 2021 kl 16.07

Inrikes. En arabisk man och hans kusin döms till fängelse i sex år och sex månader respektive fem år för att ha grovt våldtagit en kvinna Upplands Väsby. Kvinnan hade tidigare tvingats gifta sig med sin egen kusin, som också slog och våldtog henne.

Gilla artikeln på Facebook

– Enligt tingsrätten präglades brottsoffrets tidigare liv av en tillvaro med våld, hot och hederskultur. Relationen till den nu dömde mannen beskrevs även den som destruktiv med kontrollerande inslag. Det är omständigheter som tingsrätten verkar ha tagit till sig, säger Magnus Carmelid vid sexualbrottsgruppen i polisområde Stockholm nord, på polisens hemsida.

Kvinnan kom till Sverige från arabvärlden i slutet av 2016 tillsammans med sin dåvarande make, en kusin som familjen hade tvingat henne att gifta sig med. Maken utsatte henne för våld och tvingade henne att ha sex mot sin vilja.

Hon inledde senare en relation med en av de nu dömda våldtäktsmännen, som idag är 35 år.

I november 2018 begav sig kvinnan hem till mannen. I bostaden fanns även mannens kusin, som idag är 40 år, på plats. Under knivhot tvingade de kvinnan att dricka alkohol varpå de under våldsamma former hade samlag med henne mot hennes vilja. Kvinnan hotades även med kniv.

I maj 2020 var relationen avslutad men kvinnan träffade då mannen i hopp om att få tillbaka pengar som hon hade lånat ut till honom. Hon utsattes då för ytterligare två våldtäkter av mannen, som i samband med brotten bland annat slog henne och bet henne i brösten.

Efter den händelsen anmälde kvinnan båda övergreppen till polisen.

35-åringen döms till grov våldtäkt för händelsen 2018 och för två fall av våldtäkt av normalgraden för händelsen 2020.

För gärningen 2018 döms även den andre gärningsmannen för grov våldtäkt.

De två våldtäktsmännen har tilldelats svenska medborgarskap och kan därför inte utvisas hem till arabvärlden med nuvarande lagstiftning.


PK-avhoppare förklarar läget i bok om evolution. Genetiken visar att mänskligheten kan delas upp i raser med olika egenskaper, menar han.31 Plus

Forskarna om plötsliga ombytet. Omvälvande händelse runt 1000 f.Kr. förklarar religiösa tabut.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Chefsåklagare: "Akut" risk att terrorister invandrar till Sverige – för att slippa straff

Vädjar om att de milda svenska terrorlagarna skärps. Riksdagen vill förbjuda deltagande i "rasistiska" organisationer – men inte i terrororganisationer som IS.0 

Ekonominyheter

Köper jätteannonser mot "bankmaffia"

Slaget om silverpriset fortsätter.. Småsparare köper nu annonser mot prisdumpande blankare i banksektorn.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

"Sveriges Soros" förlorar tvist mot staten. Riskkapitalisten Gabriel Urwitz, 71, tvingas punga ut igen.0 

Vetenskap

Corona ökar risken att föda för tidigt. Gravida kvinnor läggs till som riskgrupp.0 

Populär kemikalie ger barn lägre IQ. Finns överallt – först nu har den undersökts.0 

Kultur