Polisen väntade på vänsterextremisten och grep honom när han hämtade ut paketet.

Vänsterextremist smugglade in 5 kilo hasch i Sverige – här grips han på Hemköp

Publicerad 4 januari 2021 kl 16.15

Inrikes. Den 30-årige mannen var en av de vänsterextremister som genomförde en brutal knivattack mot invandringskritiker i Hallstahammar. Nu döms han återigen till fängelse – efter att ha smugglat in över fem kilo hasch till Sverige i en dammsugare.

Gilla artikeln på Facebook

© Polisen

Narkotikan var dold inuti en dammsugare.

© Polisen

Beslaget.

© Polisen

Från vänsterextremistens lägenhet.

Vänsterextremisten, som bor i Köping och är veteran inom vänsterextrema Revolutionära fronten, greps av polisen i september när han hämtade ut paketet på Hemköp.

Inpackat i en dammsugare i försändelsen från Spanien hittade polisen hela 5,3 kilo hasch.

När polisen gjorde en husrannsakan i 30-åringens lägenhet i Köping upptäcktes mer cannabis samt kokain och alprazolam. Han var också själv vid gripandet påverkad av klonazepam och amfetamin.

I samband med husrannsakan kom en 29-årig kvinna kom upp mot lägenheten, som var den enda lägenheten på det planet. Kvinnan påstod för poliserna att hon skulle gå till en annan lägenhet via vinden, vilket dock inte var möjligt. Hon greps på plats.

Revolutionära fronten-veteranen försvarade sig med att han "tvingades" ta emot narkotikan för att betala en skuld till personer. Vilka dessa personer var och vad han hade för affärer med dem kunde han dock inte redogöra för. Han påstod också att han egentligen "bara" skulle ha tagit emot ett kilo hasch.

Tingsrätten köpte inte vänsterextremistens historia utan dömde honom till ett år och fyra månaders fängelse. Och nu har hovrätten fastställt domen.

"Hovrätten gör inte någon annan bedömning än tingsrätten, vare sig i fråga om skuld, rubricering eller påföljd. Tingsrättens dom ska därför inte ändras", står det i domen.

Den 29-åriga kvinnan har dömts till fyra månaders fängelse för narkotikabrott.

Den 30-årige vänsterextremisten var en av de medlemmar i Revolutionära fronten som i maj 2010 brutalt misshandlade och knivhögg två nationalister i Hallstahammar. Han dömdes år 2011 av hovrätten till två års fängelse för det brottet.

Revolutionära fronten var en vänsterorganisation vars enda syfte var att bruka våld mot invandringskritiker. Organisationen lades dock ned 2015 efter att en stor del av medlemmarna dömts till fängelse för olika brott.


Skräckinjagande ljuden beskrivs som vrål från en drake. Tusentals samlades för att hitta varelsen som ger ifrån sig lätet.0 Plus

Installerade övervakningskamera. Den skräckinjagande "mannen med ljuset" visade sig vara verklig.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Konkurserna fortsätter att minska kraftigt

Hålla stängt lönsamt när stödpaketen rullar in.. I Stockholm minskar konkurserna med 15,6 procent sedan samma månad förra året.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.